Wij zijn er voor jou!

Van Gelrode naar Tielt-Winge

Donderdag 19 juli

In de voormiddag stappen we van Gelrode naar Nieuwrode. Tijdens de wandeling krijgen we mooie vergezichten op de vallei van de Demer, Gelrode met de Moedermeule, de Eikelberg, Nieuwrode en de vallei van de Winge (7 km).
In café ´t Klokhuis’ eten we ´s middags onze boterhammen op. Wie hier de wandeling wenst te onderbreken, kan aan de halte Pastorie op het uur 44 bus 310 richting Leuven nemen.
In de namiddag hernemen we rond 13 u. de wandeling die ons via de Kriesberg en Houwaart naar Tielt-Winge brengt (7.5 km).
Met bus 370 keren we op het uur 26 of 56 terug naar Leuven.

Praktische afspraken:
We verzamelen om 9.25 u. in de wachtzaal van het busstation aan het Martelarenplein te Leuven. Om 9.39 u. nemen we bus 335 met bestemming Aarschot. Indien de bus op tijd is, starten we de wandeling om 10.10 u. aan de halte ´Heidebloem´ ter hoogte van broodjeszaak ´De Piccolo´. Wie uitsluitend aan de namiddagwandeling wenst deel te nemen, laat dit uiterlijk de dag voordien weten aan Frans Dumont (016 25 43 07).
Stevig schoeisel en een persoonlijke verzekering tegen lichamelijke ongevallen zijn verplicht. De deelname in de organisatiekosten bedraagt € 1. Bij extreme weersomstandigheden gaat de wandeling niet door.
Voor verdere inlichtingen kun je steeds in de vooravond terecht bij Frans Dumont.

Gelrode moedermeule foto commons.wikimedia.org.jpg
Gelrode: De Moedermeule (foto commons.wikimedia.org)

In de vallei van de Molenbeek en de Bruulbeek

Donderdag 23 augustus

De wandeling brengt ons in de voormiddag langs een prachtig gerestaureerde vierkantshoeve op de Oude Baan, de vermoedelijke bakermat van het geslacht d´Udekems, het White House, het domein Salve Mater, de Sint-Lambertuskerk, het park Salve Regina en de nieuwe therapietoren van het U.Z. Pellenberg (7 km).
In de cafetaria van het U.Z. spreken we onze picknick aan. Ter plaatse kun je een snack of soep bestellen. Wie hier de wandeling wenst te onderbreken, kan met bus 3 om 13.01 u., 13.08 u. of 13.38 u. naar Leuven terugkeren.
In de namiddag zetten we rond 13 u. onze wandeling verder via het Papenveld, het Langerbos, de kapel ter ere van Sint-Ermelindus en het Bruulbos. We beëindigen de wandeling aan de bushalte ´Bruul´ (7 km).
We keren met bus 8 op het uur ´28 of ´58 terug naar Leuven.

Praktische afspraken:
We verzamelen om 9.25 u. in de wachtzaal van het busstation aan het Martelarenplein te Leuven. Om 9.37 u. nemen we bus 7 met bestemming Bierbeek De Borre. Indien de bus op tijd is starten we de wandeling om 9.55 u. aan de halte ´Stichelweg´.   
Wie uitsluitend aan de namiddagwandeling wenst deel te nemen, laat dit uiterlijk de dag voordien weten aan Frans Dumont (016 25 43 07).
Stevig schoeisel en een persoonlijke verzekering tegen lichamelijke ongevallen zijn verplicht. De deelname in de organisatiekosten bedraagt € 1. Bij extreme weersomstandigheden gaat de wandeling niet door.
Voor verdere inlichtingen kun je steeds in de vooravond terecht bij Frans Dumont.

Campus Pellenberg foto pers.uzleuven.be.jpg
Campus Pellenberg (foto pers.uzleuven.be)

Copyright © Seniorama vzw