Wij zijn er voor jou!

Bezoek aan het  nieuwe Afrikamuseum

Zaterdag 23 februari    volzet.jpg 

De gids verwacht ons om 16 uur voor een rondleiding. Het belooft een boeiende ontdekkingstocht te worden. Het museum heeft een grote metamorfose ondergaan. Het beschermde gebouw werd gerenoveerd en gerestaureerd met respect voor de originele, eind 19de-eeuwse bouwplannen, maar werd uitgerust met de modernste technieken.
In een modern ontvangstpaviljoen van architect Stéphane Beel zijn het restaurant, de shop en het onthaal ondergebracht. Via de nieuwe ondergrondse galerij komt men in de kelders van het oude gebouw terecht, om er de centrale permanente tentoonstelling op de benedenverdieping te ontdekken. De totale voor het publiek toegankelijke oppervlakte werd opgetrokken van 6000 naar 11.000 m².
Inhoudelijk maakt het museum komaf met het weinig kritische beeld van het koloniale verleden van vroeger. Het museum brengt een meerstemmig beeld: kritisch over het verleden, vol aandacht voor het hedendaagse Afrika zijn mensen en cultuur. Voortdurend zoekt men het spanningsveld op tussen vroeger en vandaag. De oude opgezette dieren worden in hun natuurlijke biotoop gepresenteerd. 160 beeldschermen bieden niet alleen context maar ook commentaar op de traditionele beeldvorming. De zaal ­Rituelen en ceremonies combineert rituele voorwerpen met populaire schilderkunst en laat 26 getuigenissen van Congolezen het thema actualiseren. Het zijn maar enkele voorbeelden. Wil je zien of men in zijn missie geslaagd is? Laten we het zelf ontdekken.

Vertrek: 14 u. busstation Leuven.

Ga je mee? Schrijf dan in bij het onthaal van Seniorama 016 22 20 14 of onthaal@seniorama.be.

Prijs: inkom + gids: € 17 €, leden € 15

Betalen: Na inschrijving doe je liefst per overschrijving op het rekeningnummer van Seniorama: BE32 7364 0304 8202, mededeling: ‘Wefeb19’ + naam + gsm + lidnummer van de deelnemer. Er kan ook met bankcontact betaald worden bij het onthaal van Seniorama.
Iedereen koopt zelf een ticket voor de bus.

Aantal deelnemers: 15 personen. 

Tervuren Afrika Museum foto amazingbelgium.be.jpg 
Tervuren Afrika Museum (foto amazingbelgium.be)

Copyright © LDC Seniorama vzw