Wij zijn er voor jou!

Daguitstap Genk en Hasselt

Donderdag 19 mei 

Tijdens de voormiddag bezoeken we Labiomista in Genk.
Op de voormalige mijnsite van Zwartberg (Genk) ontstond, onder de vleugels van Koen Vanmechelen, LABIOMISTA, letterlijk 'een mix van leven', een wonderlijke broedplaats op de snijlijn van kunst, natuur, erfgoed en architectuur. Een belevingspark met bio-culturele diversiteit. Het is een park met kunst en dieren. Zelf noemt Koen Vanmechelen dit "een evoluerend kunstwerk – een mix van het leven”.
Bekwame gidsen nemen ons mee op een pad langs de kunstwerken, de installaties en de dieren die een belangrijke rol spelen in het werk van Vanmechelen. We wandelen via het onthaalgebouw naar de gerenoveerde directeursvilla, onder de studio van de kunstenaar door tot in het park met de dierenweides en het parkpaviljoen. Tijdens de wandeling komen we meer te weten over de filosofie van de kunstenaar. Koen Vanmechelen is immers veel meer dan zijn bekende Cosmopolitan Chicken Project. Reeds meer dan 20 jaar werkt hij rond de thema’s diversiteit, identiteit, samenwerking en mensenrechten en dit in vele belangrijke musea overal ter wereld.
Na ons bezoek aan Labiomista rijden we richting Hasselt waar men ons tegen 13.00 u. verwacht voor de lunch.
Hasselt heeft vele namen: Modestad, Jeneverstad, Stad van de Smaak, Shoppingstad …
Wij kiezen, na onze middagpauz, voor een ander thema: de Hasseltse Toeristische Gidsen maken samen met ons een boeiende 'Architectuurwandeling' door hun stad. We wandelen langs prachtige, oude, gerestaureerde gebouwen. Maar ook langs opmerkelijke nieuwe architectuur.
Nadien genieten we nog even na bij een koffie of drankje.

Dagindeling: 10.00 u. -12.00 u.: Labiomista (Genk), 13.00 u.: lunch in ’t Borrelhuis in Hasselt, 14.30 u. – 16.30 u.: architectuurwandeling in Hasselt.

Aandachtspunten:
Mondmasker(s) meebrengen
DRANK meebrengen: Er is bewust voor gekozen om geen horeca te voorzien in Labiomista. Er is wel gelegenheid tot toiletbezoek. Eten en drinken is toegelaten in het park (maar niet in de gebouwen). Het is dus aangeraden om zelf drank mee te nemen. Drinkbaar water is wel beschikbaar in het onthaalgebouw: gebruik hiervoor een herbruikbare fles.

Vertrek: 8.30 u. aan Station Leuven, halte 15 waar een bus ons zal oppikken.

Prijs: € 65 - leden € 60
Inschrijving: inschrijving + betaling: voor 6 mei. Gelieve in te schrijven via onthaal@seniorama.be of telefonisch 016 22 20 14 of bij ons onthaal in de Vanden Tymplestraat 35 te Leuven.
Betalen: na inschrijving per overschrijving op het rekeningnummer van Seniorama: BE32 7364 0304 8202. Er kan ook met Bancontact betaald worden bij het onthaal van Seniorama. Mededeling bij betaling: Dagmei22 + naam + lidnummer van de deelnemer (indien lid).

Begeleiding daguitstap: Karina Daelman 0474 61 30 61 of daelmankarina@gmail.com en Thea Schreurs.

Copyright © LDC Seniorama vzw