Wij zijn er voor jou!

Bijdrage in de onkosten: € 1

Info: over reisweg of aansluiten bij de groep op een andere plaats dan aangegeven: bel naar de verantwoordelijke gids van de dag.
Kom steeds op tijd naar de startplaats want we vertrekken stipt!
Iedereen met een fiets met goede banden en remmen is welkom. Het dragen van een helm is goed voor je veiligheid.

4-daagse met verblijf in ‘De Linde’ in Retie

Dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juli  

We gaan ook dit jaar naar ‘De Linde’ in Retie, een moderne verblijfplaats voor sociaal toerisme en gelegen op wandelafstand van het centrum (bv. voor een avondwandeling). We vertrekken met de fiets naar Retie en komen langs een andere weg terug. De 2de en 3de dag fietsen we door de Limburgse en Antwerpse Kempen.
We logeren in goede 2-persoonskamers met tv, wc + douche en airco in iedere kamer. Dekbed, kussens, handdoeken, beker, haardroger zijn voorzien. ‘De Linde’ serveert goede maaltijden (buffetvorm) en er is ook een gezellige cafetaria. Voor de computerfanaten is er wifi, gratis beschikbaar in het hele hotel. De fietsen mogen ’s nachts binnen staan. Vervoer van de bagage is ook in de prijs inbegrepen.
Deelname kost € 220 per persoon (€ 235 voor niet-leden van Seniorama) in een tweepersoonskamer. Er wordt wel gevraagd om zoveel mogelijk de kamers te bezetten met 2 personen. Wie toch kiest voor een single dient een supplement te betalen van 75 euro. De prijs is berekend op basis van ± 20 deelnemers.
Inschrijven kan tot einde mei, telefonisch op nummer 016 22 20 14 van Seniorama. Gelieve ook mee te delen met wie je de kamer wil delen. De inschrijving is pas definitief als het verschuldigde bedrag is overgeschreven op rekening BE32 7364 0304 8202 van Seniorama met vermelding ‘Retie + naam deelnemer+ lidnr Seniorama’. En ook je kamergenoot niet vergeten.
Elke deelnemer krijgt nog een persoonlijke brief met praktische informatie.
Zorg dat je tegen die tijd goed geoefend bent want we rijden in die 4 dagen toch rond de 290 km. Hoe meer zielen, hoe meer babbel en hoe interessanter en gezelliger de groep.
Info: Luc en Anne-Marie    


Hulshout

Vrijdag 17 juli 

Een vlakke rit van ± 80 km.
Vertrek met de fiets aan Parkpoort om 9.30 u. en aan Wijgmaalbrug om 10 u.
We rijden langs Tremelo, Baal door de Netevallei en langs het oude spoorwegpad en komen via Begijnendijk en de Demerboord terug. De grote Nete meandert prachtig door Hulshout en snijdt de gemeente als het ware doormidden, met de deelgemeenten Houtvenne en Westmeerbeek op de zuidelijke oever en Hulshoutcentrum op de noordelijke oever van de rivier.
Info: Maurits Claeys 016 44 32 45 of 0476 09 06 17.

Grote Nete in Hulshout foto sigmaplan.be.jpg
Grote Nete in Hulshout (foto sigmaplan.be)

Marcinelle route

Dinsdag 21 juli

Vertrek met de fiets aan Parkpoort om 9.30 u. en aan Wijgmaalbrug om 10 u.
Op het eerste zicht zijn er geen aanwijsbare banden tussen de grauwe industriegemeente Marcinelle en de Zuiderkempen. Om het noodzakelijke brood op de plank te krijgen pendelden een veertigtal mannen uit de streek dagelijks met een autobus naar de mijnen van het Waalse steenkoolbekken. Met deze fietstocht willen de gemeenten Begijnendijk, Heist-op-den-Berg en Tremelo ervoor zorgen dat de gedachte aan de slachtoffers uit deze gemeenten levendig blijft.
De mijnramp had plaats op 8/08/1956 nu 62 jaar geleden. Meestal vlakke rit van ± 80 km.
Info: Maurits Claeys 016 44 32 45 of 0476 09 06 17.

Begijnendijk monument mijn ramp foto Nieuwblad.jpg
Begijnendijk: Herdenking mijnramp (foto Nieuwsblad)

Midden-Limburg

Vrijdag 31 juli          geannuleerd


Heist-op-den-Berg

Vrijdag 7 augustus

Vertrek met de fiets aan Parkpoort om 9.30 u. en aan Wijgmaalbrug om 10 u. Vlakke rit van 78 km. Eerste stop in Grootlo. Dan naar Heist-op-den-Berg, gelegen op de 48 meter hoge getuigenheuvel. Bij de middagstop genieten we van de berghelling, een esthetisch aangelegd plantsoen met onderaan de Swanepomp. Terugkeer langs Pijpelheide en Begijnendijk met stop in Betekom.
Info: Maurits Claeys 016 44 32 45 of 0476 09 06 17. 

Heist Swanepomp foto WordPress;com.jpg
Heist-op-den-Berg: De Swanepomp (foto Wordpress.com)

Jodoigne 

Dinsdag 11 augustus 

Vertrek om 9.30 u. aan Parkpoort Leuven voor een rit van 70 km met  hellingen. Pittige fietstocht op en onder de taalgrens. Eerste stop in Beauvechain. Jodoigne is de hoofdstad van het Brabantse  Haspengouw. Dit stadje heeft een driehoekig marktplein en straten die een dambordpatroon vormen. Het Brabants plateau is een zeer vruchtbare streek. Dat merk je aan de ontelbare boerderijen die je tegenkomt tijdens de tocht. Suikerbieten-, graan- en maïsvelden zijn alom tegenwoordig. Het is een verrassende afwisselende rit door een heel gevarieerd landschap van dorp naar gehucht.
Info: Maurits Claeys 016 44 32 45 of 0476 09 06 17. 

Jodoigne Abbaye de la Ramée foto boseret.be.jpg
Jodoigne: Abbaye de la Ramée (foto boseret.be)

Zoutleeuw 

Vrijdag 21 augustus
Een mooie, maar zware rit met veel hellingen. Vertrek per fiets om 9.30 u. van Leuven Parkpoort. Zoutleeuw werd in de 14de eeuw erkend als één van de 7 vrije steden in Brabant. Twee eeuwen later ging de beeldenstorm gelukkig aan Zoutleeuw voorbij, waardoor er nog veel middeleeuwse kunst bewaard is gebleven. De stad ligt op de grens van het Hageland, Vochtig-Haspengouw en Haspengouw, in het oosten van de provincie, en telt ruim 8000 inwoners. De inwoners worden Leeuwenaars genoemd. Een rit van 85 km voor geoefende fietsers.
Info: Jan Vandebon en Leen Goedhuys 016 22 32 63. 

Het Vinne zoutleeuw foto radio2.be.jpg
Zoutleeuw: Het Vinne (foto radio2.be) 

Mechelen

Dinsdag 25 augustus
Vertrek om 9.30 u. aan Parkpoort en om 10 u. aan Wijgmaalbrug. We fietsen langs de vaart en via Wespelaar naar Boortmeerbeek. Over Hever en Muizen rijden we naar het centrum van Mechelen. We fietsen langs de Bruul, de Grote Markt en de Sint-Romboutstoren en komen zo op de Vismarkt. Via het Vrijbroekpark rijden we naar het Blosodomein in Hofstade. Langs Schiplaken gaat het naar Kampenhout en zo terug naar huis.
Info: Jan Vandebon: 016 22 32 63 of 0478 36 30 37.  

Vrijbroekpark-Mechelen foto cgconcept.be.jpg
Mechelen: Het Vrijbroekpark (foto  cgconcept.be)

VOOR NIEUWE FIETSERS VERMELDEN WE TOCH NOG EENS DE ALGEMENE AFSPRAKEN                                                    
1. Kom op tijd naar de startplaats want we vertrekken stiptBij vertrek met de fietsverzamelen om 9.30 u. aan Parkpoort (10 u. in Wijgmaal indien vermeld bij de dagtocht). Bij vertrek met auto’s, verzamelen we meestal op de carpoolparking aan de oprit van de E314 te Kessel-Lo (tenzij het anders vermeld staat bij de tocht). De fietsen worden opgeladen vanaf 8.45 u. zodat we om 9 u. kunnen vertrekken.
2. Afspraken voor het vervoer met auto’s maken we tijdens de wekelijkse fietstochten.
3. Wie op een andere plaats wil aansluiten, of wie onverwachts niet mee kanwaarschuwt Josee Luyten ( 016 25 44 36) ten laatste 3 kwartier vóór het afgesproken vertrekuur.
4. Bij elke tocht zijn 3 rustplaatsen voorzien.
5. Elke deelnemer betaalt € 1 per dagtocht als deelname in de onkosten voor de organisatie.
6. Voor verplaatsingen met auto’s betaalt wie meerijdt 0,10 euro per km.
7. We nemen altijd een picknick mee voor onderwegbij meerdaagse tochten alleen voor de eerste dag.
8. Wanneer een dagtocht samenvalt met een namiddagritdan is er geen namiddagrit (behalve als het speciaal vermeld is).

Copyright © LDC Seniorama vzw