Wij zijn er voor jou!      
🏠Home

Hangslotje zegt niets over betrouwbaarheid website

Wat zegt het hangslotje?
Het hangslotje zegt iets over de verbinding tussen je computer en de website. Staat er een hangslotje, dan is het een veilige verbinding. Alle gegevens die tussen jou en de site worden uitgewisseld, zijn versleuteld. Daardoor zijn ze niet te onderscheppen. Wel zo fijn bijvoorbeeld bij inloggen.
Een beveiligde verbinding herken je ook aan de letters ‘https’ in het webadres.

Wat zegt het hangslotje niet?
De verbinding is beveiligd, vertelt het hangslotje. Over de webpagina zelf zegt het niets. Je kunt evengoed bij een onbetrouwbare webshop terechtkomen. Of via een link in een nepmail op een valse betaalpagina.

Hangslotje en https in adresbalk
Praktisch alle websites hebben tegenwoordig hun verbinding beveiligd. Dus zie je overal een hangslotje. En ‘https’ in hun adres. Reden voor Google om te stoppen met het hangslot in de adresbalk van Chrome. Google vervangt dat geleidelijk door het icoon ‘sitegegevens bekijken‘. Andere browsers houden nog wel het hangslotje in hun adresbalk.
Heel soms kun je nog terecht komen op een website zonder beveiligde verbinding. Je ziet dan ‘http’ in het adres. Meestal geeft de browser dan ook een melding in de trant van ‘onbeveiligde website’. Ook in dat geval gaat dat alleen over de verbinding, niet over de website zelf.

Bron: Seniorweb

Copyright 2024