Wij zijn er voor jou!

Een vierdaagse trip door Zuid-West Engeland (2x)

11 tot 14 juni en 18 tot 21 juni 2019

Dag 1
We vertrekken op dinsdag om 7 u. in Leefdaal, dus om 6.30 u. in Leuven. Door de ochtendspits naar de shuttle in Calais om rond 10 u. aan te komen in het mooie lentegroene graafschap Kent. We rijden voorbij Rye en Hastings (hebben we vorig jaar al bezocht) en houden een middagpicknick op Beachy Head met de blik op de Seven Sisters … zo mooi … zo romantisch … In namiddag zijn we dan in Brighton waar je Royal Pavilion (vrij bezoek) of een museum (gratis) kan bezoeken of gewoon wat wandelen door de Lanes of langs de zee … zo interessant … zo ontspannend …
We zullen drie nachten logeren in Chichester Park hotel (HP) … zo gemakkelijk … zo welness …

Dag 2
Chichester (kathedraal met glasramen van Chagall). Petworth (gezellig stadje met house and garden) - vrij middagmaal. Selborne (Gilbert White's House met een collectie tsjiftjafs en andere fluiters). Chawton (Jane Austen's House Museum). Arundel (een groot kasteel met een (heel) mooie tuin) - filmset van De Jonge Victoria.

Dag 3
Portsmouth met historische haven … een bezoek waard. Vrij middagmaal onderweg. New Forest met wilde pony’s … een rondrit waard. Winchester incl. bezoek aan Winchester Cathedral … het liedje waard.

Dag 4
Compton met Watt’s Gallery met tuin … zo kunst … zo ongekend … mogelijkheid tot vrij middagmaal. Downhouse met tuin … zo Darwin … zo bekend! Shuttle rond 19 u.

De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden door omstandigheden, de prijs kan nog licht schommelen (€ 440 – single suppl. € 90) maar je kunt reeds inschrijven door je naam op te geven bij het Onthaal van Seniorama of aan bianca@seniorama.be. Zij zullen uw gegevens doorgeven aan Beautiful Britain en je zult dan een bevestiging/bestelbon ontvangen van Beautiful Britain met de vraag om € 200 te storten voor eind februari op rekening van Beautiful Britain (BE27 737049298473).

Prijs omvat:
- Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur
- Overtocht heen en terug met Eurotunnel Calais/Folkestone/Calais
- 3 overnachtingen in hotel Chichester Park hotel 3* op basis van een 2-persoonskamer incl. half pension
- Gevarieerd programma inclusief toegangsgelden voor Winchester Cathedral, Watt’s Gallery en Down House home of Charles Darwin
- Diensten van Nederlandstalige reisleider

In de prijs is niet inbegrepen:
- Toegangsgelden (Arundel Castle, Historic Dockyard Portsmouth)
- Middagmalen
- Alle persoonlijke uitgaven en dranken
- Eventueel reis- en/of annulatieverzekering
- Single supplement € 90 voor de 3 nachten

* Beachy Head is de meest bekende witte klif die als filmdecor werd gebruikt in Harry Potter en de Vuurbeker, Robin Hood en in Terugkeer naar Brighton, een thriller van Goddard.
* Brighton ligt aan zee en heeft een wandelpier. Er zijn ook wandelstraatjes The Lanes en een sprookjesachtig koninklijk paleis The Pavilion.
* Chichester heeft een parel van een kathedraal waar grote popgroepen als Pink Floyd en The Hollies speelden onder de glasramen van Marc Chagall.
* Pethworth werd genoemd naar het landgoed dat Adelheid van Leuven (° in Leuven rond 1105) schonk aan de familie Percy die de hertogen van Northumberland levert.
* Chawton is een klein dorp waar het Jane Austen Museum staat waar de beroemde Britse schrijfster haar laatste levensjaren doorbracht met moeder en zus.
* Selborne is ook een klein dorpje met het geboortehuis, The Wake, van Gilbert White wiens The Natural History verscheen in miljoenen exemplaren.
* Arundel Castle is een katholiek middeleeuws kasteel dat hoog boven het stadje uittorent en waar de film The Young Victoria werd opgenomen in 2009.
* Winchester met de kathedraal met de duizenden middeleeuwse vloertegels en het graf van Jane Austen en de(echte) rondetafel van  koning Arthur …
* Porthsmouth betekent een haven bij de monding en heeft nu een maritiem museum The Historic Dockyard waar je de geschiedenis van de scheepvaart meemaakt van de Mary Rose , de HMS tot een vliegdekschip.
* New Forest is het kleinste nationale park (571 vierkante km) van Groot-Brittannië maar het boeiendste en zeker het charmantste met zijn drieduizend vrije pony’s.
* In Downe staat het Down House waar Darwin zijn meesterwerk On the Origine of Spieces schreef en waar David Attenborough de audio- en videogids inspreekt.
* In Compton staat een kapel op het kerkhof en een galerij met prachtige kunstwerken van George Frederic Watts. Een mythische wereld met historische scenes en portretten die aan art nouveau doen denken …indrukwekkend!

Als je hierover meer wilt weten en heel wat van die dingen wilt zien in goed gezelschap is er maar één oplossing: een vierdaagse studiereis naar Zuid-Engeland! Dus je mag bij inschrijving een voorkeur van datum (11 of 18 juni ) opgeven en we zien dan wel weer hoe het verder kan. Je kunt inschrijven tot eind maart.

We mogen ook een aantal reischeques DE BERGKONING en BEAUTIFUL BRITAIN én een Engelse mand verloten ten voordele van de werking van Seniorama! Hou het in het oog en waag je kans!

Iedereen mag meedoen!

petworth-house foto tripadvisor.co.uk.jpg
Petworth house and gardens

Copyright © LDC Seniorama vzw