Talen

Er zijn taalcursussen voor: Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

De taalcursussen hebben een specifieke aanpak die de deelnemers sterk appreciëren omdat er met hun mogelijkheden rekening wordt gehouden en omdat er een fijne sfeer wordt nagestreefd.
De uiteindelijke bedoeling van een taalcursus is zich in die taal durven en kunnen uitdrukken en een gesprek of informatie juist begrijpen.
Daarom wordt er tijdens de lessen vanaf het begin zoveel mogelijk gesproken.
Er zijn geen examens of testen.
We onderscheiden drie grote categorieën inzake taalbeheersing, namelijk eerste, tweede en derde niveau.
Niveau 1 start met het verwerven of met het opfrissen van de taalkennis.
Niveau 2 is vooral gericht op het converseren en zich vlot uitdrukken in de dagelijkse omgang.
Niveau 3 werkt vaak met thema’s zoals cultuur, hedendaagse politiek, religie, enz. Deze thema’s worden diepgaand benaderd in de betrokken taal.
Een persoonlijk gesprek met de lesgever wordt aanbevolen zodat je in de meest aangewezen groep komt.

Engelse Cultuur: dit is een Engelse discussiegroep. Om de andere week bespreken en duiden we in de eerste lestijd de actualiteit van de voorbije weken. In de tweede lestijd bespreken we een hoofdstuk van het boek The Dawn of Everything: A New History of Humanity van David Wengrow. Je kunt dit boek bestellen via Amazon of in de boekhandel Boekarest op het Ladeuzeplein in Leuven.
Voor vragen, contacteer de lesgever: jack.dick@kuleuven.be

Alle taalcursussen lopen over een heel jaar maar er wordt betaald per semester: van oktober tot en met januari en van februari tot en met mei.
Begin- en einduur kunnen eventueel nog lichtjes wijzigen.
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de beschikbaarheid van de lesgevers kunnen cursussen wel of niet ingericht worden.
Als je in de loop van het werkjaar bij een cursus wilt aansluiten, neem dan altijd eerst contact op om de instapmogelijkheden en de prijs te bespreken, want die wordt dan berekend a rato van de lessen (prijs per les: € 6,00 - leden € 5,00) die je zult volgen.

Vóór het inschrijven en betalen: neem eerst telefonisch contact op om te weten of er nog plaats is voor de gekozen cursus. Als een cursus volzet is, kun je je op een wachtlijst laten schrijven. Er zijn regelmatig deelnemers die moeten afhaken zodat er plaatsen vrijkomen.