Yoga

Yoga komt van het sanskriete woord 'Yuj' wat zoveel wil zeggen als 'één maken, verbinden'. Het staat voor de verbinding tussen lichaam, geest en ademhaling, voor de verbinding tussen binnen en buiten ... In deze lessen komen oefeningen aan bod om je lichaam en je geest soepel en ontspannen te houden en om je ademhaling te beheersen. De oefeningen gebeuren zowel staand, zittend als liggend, rekening houdend met jouw mogelijkheden. Om je meer rust en ontspanning te bieden, komen dezelfde oefeningen regelmatig terug doorheen de lessenreeks. Om je geest te verfrissen en te stimuleren, ziet de les er elke week net iets anders uit. Na yoga stap je rustig, energiek en soepel van de mat. 

Yoga - groep 1- reeks 2
Code: Yoga 1-2
Sportoase: woensdag van 9 u. tot 10 u.
Aantal lessen: 13
Prijs: € 65 - leden € 52
Lesgever: Vicky Van Loock

Yoga - groep 2 - reeks 2
Code: Yoga 2-2
Sportoase: woensdag van 10 u. tot 11 u.
Aantal lessen: 13
Prijs: € 65 - leden € 52
Lesgever: Vicky Van Loock

Yogalates
Yogalates is een combinatie van yoga en pilates. Starten met yoga- en ademhalingsoefeningen zorgt voor rust, soepelheid en opwarming van je spieren. Daarna komen, in zittende en liggende houding, spierversterkende oefeningen aan bod. Deze oefeningen doe je op het ritme van je ademhaling, waardoor je bewust beweegt en je grenzen niet overschrijdt. Na yogalates stap je rustig, energiek en sterk van de mat. 

Code: Yoga 3-2
Sportoase: woensdag van 11 u. tot 12 u.
Aantal lessen: 13
Prijs: € 65 - leden € 52
Lesgever: Vicky Van Loock

Yoga voor grootouders en kleinkinderen
In deze lessen gaan jij en je kleinkind samen op een avontuurlijke ontdekkingstocht. Dynamische, ontspannende en meditatieve (ademhaling)oefeningen wisselen elkaar af doorheen het yoga-avontuur. Deze oefeningen helpen zowel jou als je kleinkind bij het vinden van focus, rust en ontspanning. Je ondersteunt je kleinkind op een speelse manier bij het ontdekken van zichzelf en zijn of haar unieke talent en hoe het dat kan inzetten met respect voor zichzelf en anderen. En naast dat het heel goed is voor jou en voor de ontwikkeling van de kinderen, is het vooral een speels en supertof moment samen! Deze lessen zijn voor iedereen mèt of zonder yoga-ervaring, en zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 tot 10 jaar. 

Code: Yoga 4-1
Sportoase: woensdag van 14 u. tot 15 u.
Aantal lessen: 5
Data:1, 8, 15, 22 en 29 maart 2023
Prijs: € 20 (grootouder en 1 kind)
Lesgever: Vicky Van Loock