Dagwandeling

Kalender van de dagwandelingen 

Van Bierbeek naar Kumtich

Donderdag 29 juni

Om 'last minute' haastwerk te vermijden putten wij deze wandeling uit onze schat van wandelingen voorbereid in corona tijden. Een eerste poging was gepland in juli 2021 maar weggespoeld door een heuse overstroming en is dan uiteindelijk een paar dagen daarna uitgevoerd met een klein groepje dapperen in betere weersomstandigheden. Het is één van mijn lievelingswandelingen in de streek tussen Leuven en Tienen. Nu niet met de Tiensesteenweg maar met de autostrade als centrale as. Voor de kenners hoofdzakekijk de zuidflank ervan. 

Praktisch:
- Vertrek busstation Leuven om 09.21 u. met bus 6 op perron 5 naar Opvelp. We spreken af om 09.05 u. op de gekende wachtplaats.
- Picknick in Meldert tegenover de kerk in café bij Odette.
- Er is een mogelijkheid om vandaar terug naar Leuven te keren met zelfde bus 6 om 13.05 u. 
- In de namiddag maken we nog een prachtige wandeling langs de Mene-Jordaan vallei om via Hoksem en Willebringen de autostrade over te steken (brug) en door de velden naar Kumtich te stappen. Daar zijn er bussen zat om terug naar Leuven te rijden.
- We schatten de afstand 17 à 18 km: in de voormiddag 7 à 8 km in de namiddag 9 à 10.
- Deelname in organisatiekosten: € 1 
- Kijk na of uw verzekering in orde is. Bij Seniorama is de prijs € 10 per jaar, € 5 voor hen die lidgeld betalen. Je kunt dit in orde brengen door zonder uitstel het juiste bedrag (eventueel supplement) te betalen op rekening BE32 7364 0304 8202 van Seniorama. Met als mededeling: ‘Verzekering; je naam en lidnummer’
- Inschrijven voor 26 juni bij begeleidingsteam (Maria, Ann en Jan) en bij voorkeur via e-mail: jan.borremans@telenet.be zodat we jullie de laatste instructies kunnen meedelen.


Bokrijk 

Woensdag 19 juli

Verplaatsing : Met de trein. We verzamelen aan Leuven Station om 9.20 u. 
Heen: Leuven 9.42 u. aankomst in Bokrijk om 10.44 u.
Terug: Bokrijk 16.14 u. aankomst in Leuven om 17.18 u. 

Middagpauze: Rond 13 u. komen we aan op onze picknickplaats 'Koe-Vert' te Kiewit. Hier spreken we ons lunchpakket aan.Er is ook verse soep en nog meer lekkers verkrijgbaar. Hier is afhaken niet mogelijk. 
Na de picknick op ongeveer 12,5 km is afhaken eventueel wel mogelijk, er volgt dan nog een lus van 3 km genieten door het Eikbos. 

Afstand:15 km 

We trekken voor een prachtige natuurwandeling naar het hart van Limburg. Het domein Bokrijk en het domein Kiewit vormen een aaneengesloten wandelgebied op het kruispunt van de Kempen, de Weyers (oude benaming van visvijver) en Haspengouw. 
We wandelen rond het openluchtmuseum langs dreven en vijvers, door loof- en naaldbossen en het Arboretum. 
Het wordt een dag om volop van de natuur te genieten. 
Iedereen Van harte welkom.
Maria en Ann

Op voorhand inschrijven bij Maria Dequeker: 016 23 77 59 of 0476 65 96 02 of maria@vanopdenbosch.be

Elke deelnemer betaalt 1 euro als bijdrage in de organisatiekosten.