Dagwandeling

Kalender van de dagwandelingen

Lubbeek (Sint-Maartensberg) – Boven-Lo – Vlierbeek – Schoolbergen – Beneden-Kessel 

Donderdag 20 oktober

We verzamelen om 9.15 u. aan de wachtzaal van het busstation aan het Martelarenplein te Leuven. Om 9.32 u. nemen we bus 370 met bestemming Diest. Aangekomen te Lubbeek (Sint-Maartensberg) starten we om 9.50 u. onze wandeling.
Via het Gasthuisbos, de Boven-Lo en het domein De Bron bereiken we tegen 12.30 uur café ‘Pinxtermolen’ waar we onze picknick aanspreken (7 km).
Wie na het middageten wil afhaken, kan bus 370 of 371 nemen om naar Leuven terug te keren.   

Na het middageten begeven we ons via de abdij van Vlierbeek naar de Schoolbergen. Vervolgens dalen we af naar het Genadedal en Provinciaal Domein. Onze wandeling eindigt  aan het Kloosterdijkpad waar we bus 2 richting Leuven nemen (7 km).   
Wie meer te weten wil komen over het Steenen Kruis, de Witte Vrouwenhoeve, de gevolgen van WO II voor de Boven-Lo, de mysterieuze  bewoners van het kasteel De Bron, de baksteenovens van de Beneden-Lo, de ramp met een munitietrekker van het Belgisch leger aan de Brugberg en de brand van de abdijkerk van Vlierbeek mag op deze wandeling zeker niet ontbreken.
Tijdens de wandeling blikken we aan de hand van foto’s terug op de Pinxtermolen uit het begin van vorige eeuw, de tramlijn Leuven – Tielt – Diest, de uitgebrande abdijkerk van Vlierbeek en het Leopoldspark in de jaren dertig.

Praktische afspraken
Stevig schoeisel en een persoonlijke verzekering tegen lichamelijke ongevallen zijn verplicht.  
De deelname in de organisatiekosten bedraagt € 1. Bij extreme weersomstandigheden (code oranje of rood) gaat de wandeling niet door.  
Voor verdere inlichtingen kan je terecht bij Frans Dumont 016 25 43 07.