We zoeken vrijwilligers

Seniorama kan rekenen op een groot aantal vrijwilligers.
Toch hebben we regelmatig nieuwe mensen nodig. Voor de hiernavolgende taken zoeken we nieuwe vrijwilligers:

Lesgever computerlessen

Wil je als vrijwilliger senioren mee begeleiden in de ontdekking van de digitale wereld? Het computerteam van Seniorama is op zoek naar nieuwe lesgevers voor het volgende werkjaar 2023-2024.
Je bent een gebruiker van Windows en/of van smartphone (Android) of iPhone en je hebt een goede kennis van computer, tablet en/of smartphone. Je hoeft geen expert te zijn, je enthousiasme volstaat!
De belangrijkste eigenschap van een lesgever bij Seniorama is niet alleen de kennis, maar ook het inlevingsvermogen, geduld en de capaciteit om haar/zijn kennis over te brengen. Je weet je dus perfect te verplaatsen in de leefwereld en de denkwijze van ons doelpubliek.
De lessen worden gegeven in kleine groepen (4-8 personen) zodat er steeds interactie mogelijk is tussen lesgever en cursisten.
Interesse? Contacteer op maandag- of woensdagvoormiddag Antoinette op 016 22 20 14 of mail naar computercursussen@seniorama.be


Medische Pedicure

Wij zijn op zoek naar een (liefst) medisch pedicure voor de bezoekers van ons lokaal dienstencentrum te Leuven,Vanden Tymplestraat 35
Je kunt je minstens éénmaal per maand vrijmaken om de voeten, van voornamelijk senioren, te verzorgen.
Je werkt op zelfstandige basis, voor- of namiddag, later te bepalen.
Word jij onze nieuwe 'voetenspecialist’?
Twijfel niet en reageer nu.
Kom gerust even langs.
isabelle@seniorama.be of 016 22 20 14


Vrijwilligers voor de fietstochten

De werkgroep die de fietstochten begeleidt is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij iemand die graag in groep fietst en daarbij een fietstocht kan begeleiden, rekening houdend met de verkeersveiligheid? Dan is dit misschien iets voor jou. We vinden het belangrijk om deze taak te delen en te fietsen met meerdere begeleiders per tocht. Je staat er dus niet alleen voor. We fietsen meestal in een groep van 12 tot 20-30 personen. De afstand is 40 km voor de namiddagtochten (1x per week heel het jaar door) en 70-85 km voor de dagtochten (1x per week van april tot oktober). Per tocht hebben we telkens een gids (vooraan) en iemand die als laatste fietst en een 3de persoon die ervoor zorgt dat de groep veilig een drukke weg kan oversteken. Je hoeft er zeker niet elke keer bij te zijn. Als je enkel af en toe kunt meefietsen, geen probleem, ook dan is je hulp welkom.
Lijkt dit vrijwilligerswerk op jouw lijf geschreven, contacteer dan de sportwerkgroep via sport@seniorama.be voor meer informatie en een kennismakingsgesprek.
Meer info over de fietstochten vind je op de website: Activiteiten - Sport en beweging - fietstochten.


Werkgroep Crea

De werkgroep Crea is op zoek naar vrijwilligers om hun ploeg te ondersteunen.
De groep staat in voor de organisatie van o.a. bloemschikken, tekenen, kalligrafie, breien en collage.
We komen om de twee maanden samen om te breinstormen over bestaande of nieuwe crea-activiteiten.
Heb je interesse, neem dan contact op met: bianca@seniorama.be.
Van harte welkom!
Bianca, Suzanne, Joske en Agnes