Welzijn

24 oktober

Beweeg! Blijf alert en fit

Greet Vandijck, kinesitherapeute, Pellenberg 

Meer

We willen graag veel jaren toevoegen aan het leven en willen in die jaren ook nog heel veel kunnen doen en meemaken. Hebben we dit zelf in de hand of wat kunnen we doen om dit streefdoel te bereiken? Door te bewegen beperken we de ongemakken die het ouder worden met zich meebrengt. Bewegen is echter niet alleen belangrijk voor ons fysiek welzijn maar zeker ook voor ons cognitief en sociaal welzijn.
Het belang van bewegen bij het ouder worden en de voordelen hiervan zowel op fysiek maar ook op cognitief vlak worden belicht.


28 november

Op zoek naar de positieve aspecten van het ouder worden!

Dr. An Haekens, dr. hoofdarts, psychiater-psychotherapeut, Alexianen Tienen

Meer

Ouder worden en sociale contacten. Omgaan met elkaar is het bindmiddel in onze samenleving maar met het ouder worden slinkt ons sociaal netwerk. Familie en vrienden vallen weg en sociale vereenzaming loert aan de deur. Trouwens senioren hebben hun vaste gewoonten en opvattingen. Staat dit affectieve relaties of vriendschapsrelaties in de weg? En er is natuurlijk corona waar onze contacten gedwongen tot bijna nul gereduceerd werden. Voor sommigen is er de sociale angst om er 'opnieuw' aan te beginnen en naar anderen toe te gaan. Is dit voor senioren een extra valkuil?


23 januari

Als de slaap niet komen wil

Pascal Borzee, hoofdverpleegkundige slaap- en waakcentrum UZ Leuven


27 februari 

Betaalbaar en gezond eten, een uitdaging!

Annick Joos, diëtiste geriatrie UZ Leuven


27 maart

Tandprothesen en implantaten

Christian Depauw, tandarts


24 april 

Wablieft? Ik hoor je niet