Stadswandeling

Kerkengang in Mechelen 

Donderdag 29 december

Seniorama houdt van mooie tradities zoals de jaarlijkse kerststallentocht naar de drie sympathieke gemeenten Waasmont, Walsbets en Wezeren, in de buurt van Landen. Automatisch wordt deze activiteit in de planning van onze dag wandelingen opgenomen tijdens de laatste week van december. Zoals vorig jaar kunnen de lokale organisatoren ons eind oktober niet garanderen of en onder welke vorm het gebeuren zal plaats vinden. Is het de barmhartigheid van het kindje Jezus maar ook dit jaar viel ons een passende alternatieve wandeling in de schoot. In de voorbereiding van en tijdens onze recente stadswandeling in Mechelen botsten wij op een aanbod van een wandeltocht langs en bezoek aan een schat van mooi gerestaureerde historisch Mechelse kerken. 
Programma:
Wij komen bij elkaar om 09.30 in het station van Leuven. Het exacte uur van vertrek wordt je nog meegedeeld eens de diensturen voor het Kerstverlof worden bekend gemaakt.
In Mechelen aangekomen gaan wij in de voormiddag naar de Hanswijkbasiliek, de Leliëndaalkerk in den Bruul en de Sint-Romboutskathedraal. Vandaar trekken wij naar de aanpalende Befferstraat waar wij in café 'Groot Licht' van onze picknick met soep en wat drank kunnen genieten.  
Na de middag staan Sint-Pieter-en Pauluskerk, de prachtige Sint-Janskerk, de Katelijnekerk en de Begijnhofkerk nog op het programma. Afhankelijk van onze tijd zouden wij er graag op de terugweg naar het station de imposante Onze-Lieve-Vrouw-Over-de -Dijlekerk nog aandoen. 
Wij gaan met het begeleidend team (Ann, Maria, Reinhilde en Jan) vooraf nog eens de hele tour maken en de timing bekijken, onder meer in het licht van het korte daglicht. 
Voor de terugreis staan er een 4-tal treinen per uur voor ons klaar. 
Praktische afspraken: 
Iedereen is hartelijk welkom.
Elke deelnemer betaalt 1 euro als bijdrage in de organisatiekosten.
Inschrijven is wel verplicht ten laatste tegen 23 december, zodat wij je de laatste info en instructies kunnen doorsturen: Ann Verbiest: vervoort-verbiest@skynet.be