Stadswandeling

Toeren in Brussel van de Noordwijk naar het Zuidstation.

Vrijdag 23 juni

Wij starten de wandeling om 10 u. vanuit het station Brussel-Noord. We bezochten vorig jaar langs de oostkant ervan, Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek. Nu verkennen wij de westkant, richting kanaal, Molenbeek maar vooral de boeiende wijk Tour & Taxis. 
Vandaar wandelen terug naar de Vismet, Sint Katelijne en de Vlaamsesteenweg. Wij blijven daar hangen voor onze lunch. We laten jullie meer hierover weten, maar denken aan een betaalbare Italiaan.
Na de middag zakken wij af naar het Zuidstation langs de Sint Gorikshallen en nog wat pittige bezienswaardigheden. De Zenne komt terug in beeld, ondergronds en in het Riolenmuseum. In plaats van dit te bezoeken gaan we naar het Zuidstation. Ditmaal langs de westkant. Wij zijn nu in Anderlecht en Kuregem. Dit geeft een heel ander beeld en sfeer als plaats van aankomst dan wij kennen uit onze wandeling in Sint-Gillis. 

Praktisch:
- Zoals voor alle stadswandelingen, zeker in Brussel, beperken wij het aantal deelnemers tot 16. Wij gaan uit van de datum van je schriftelijke inschrijving liefst per mail aan jan.borremans@telenet.be. Inschrijving kan vanaf de datum van publicatie van deze uitnodigingsbrief in Seniorama Nieuws, de website van Seniorama of op Facebook. Na 16 inschrijvingen werken wij volgens hetzelfde principe op een reservelijst. Deze kan aangesproken worden indien iemand later moet afhaken.
- Aan de 16 uiteindelijke deelnemers worden ter gepaste tijd instructies inzake vertrek en andere praktische zaken meegedeeld.
- Hou rekening met een afstand van toch wel 15 km. Wij plannen tijdig sanitaire en culinaire(bananen) stops. Reken daarvoor naast het treinticket op een bijkomende kost van een € 30 à 40.
- Deelname in organisatiekosten: € 1.
- Kijk na of je verzekering in orde is. Bij Seniorama is de prijs € 10 per jaar, € 5 voor hen die lidgeld betalen. Je kunt dit in orde brengen door zonder uitstel het juiste bedrag (eventueel supplement) te betalen op rekening BE32 7364 0304 8202 van Seniorama. Met als mededeling: ‘Verzekering; je naam en lidnummer’.

Welkom op deze boeiende stadswandeling met de bekende begeleiders Ann, Maria, Reinhilde en Jan