KUBB-initiatie

Op 24 juni komen voor het eerst enkele geïnteresseerden samen om kennis te maken met het intrigerende spel: KUBB (dat je uitspreekt als ‘koep’). Als je nu en dan door het park wandelt, heb je vast weleens mensen om je heen houten stokken in de lucht zien gooien.
Kubb zou ontstaan zijn in Zweden tijdens het tijdperk van de Vikingen. Om precies te zijn op het eiland Gotland. Hoewel de naam van het spel in het Nederlands ‘houtblok’ betekent, wordt het spel in die tijd niet met houten blokken gespeeld. Het verhaal gaat dat in het in de tijd van de Vikingen gespeeld wordt met beenderen van veroverde stammen.
Joris Fonteyn en Marcel Nolmans, beide gepassioneerd door KUBB, organiseren op 24 juni een start event op het grasveld van Hal 5. Een negental nieuwsgierigen nemen deel aan het initiatiemoment. Met zes werpstokken probeert het ene team vanaf hun basislijn de kubbs van het andere team om te gooien. Gaat er eentje om, dan moet het andere team het omgevallen blokje teruggooien naar de speelhelft van de tegenstander. Lukt het om alle kubbs van de tegenstander om te gooien? Dan rest er nog één ding: het omgooien van de koning! De regels zijn dus redelijk simpel maar geloof me: dat omver gooien van kubbs is een stuk lastiger dan je denkt. Maar dat je er fanatiek van wordt, is een ding dat vaststaat!
Nieuwsgierig naar meer?
Welkom op het volgende initiatiemoment! We hopen deze activiteit in de toekomst verder te kunnen zetten.
Wanneer? 24 augustus van 14 tot 16 uur
Plaats: Grasplein voor Hal 5, Locomotievenstraat 3010 Kessel-Lo
Inschrijven via onthaal@seniorama.be of op 016 22 20 14
Gratis