Wij zijn er voor jou!

Ochtendkrieken in de Doode Bemde, Neerijse

Donderdag 23 april

Wanneer de meesten zich nog eens lekker omdraaien in hun bed ontwaakt de natuur in het wijdse natuurreservaat van de Doode Bemde. Mistslierten hangen boven de natte beemden. Links en rechts duiken reeën, wie weet ook everzwijnen op in de mistige vlakte. Bij het minste geluid verdwijnen zij in het nabijgelegen kreupelhout. Her en der fluit reeds het roodborstje of de merel en naarmate de zon hoger komt te staan laten meer en meer vogels zich horen, terwijl de Dijle zacht stromend haar weg vervolgt door de vlakte.
Het is een uitdaging. Wees er bij. Geniet nadien van een gezamenlijk ontbijt op Seniorama.

Samenkomst: op de parking OHL, gelegen aan de Tervuursevest op de ring van Leuven, naast de frituur en de ingang van het Sportkot KUL. Vertrekuur: 5.45 u. stipt!
Gelet op het vroege uur zullen er nog geen bussen zijn. Als je over geen vervoer beschikt laat je het weten bij de inschrijving (onthaal Seniorama). Laat je telefoonnummer achter. Je wordt door een begeleider gecontacteerd om plaats en uur af te spreken waar je kunt opgepikt worden. Zij die over een wagen beschikken en anderen willen meenemen melden dit eveneens bij de inschrijving met vermelding van een telefoonnummer.
Voor hen die rechtstreeks naar Neerijse rijden wordt afgesproken om 6 u. aan het kapelletje tegenover de ingang van het Kasteel van Overschie.

Hoge schoenen of laarzen zijn aangewezen wegens de hoge vochtigheid van de paden.

Gids: Paul De Smedt 0496 38 43 70.

Aantal deelnemers: 2 tot 25 personen.

Bijdrage: € 4 zonder ontbijt en € 10 met ontbijt.

Inschrijving: enkel telefonisch bij het onthaal van Seniorama tot 16 april: 016 22 20 14.
Code: Z1

Doode bemde 21-04-2015 (1).JPG

Copyright © LDC Seniorama vzw