Wij zijn er voor jou!      
🏠Home

Safeonweb

HOUD HET VEILIG

In deze moderne tijden verloopt bijna alles via digitale kanalen. Helaas betekent dit ook dat online oplichting en cyberdreigingen vandaag de dag regelmatig gebeuren. Maar gelukkig zijn er ook hulpmiddelen om je te beschermen in de digitale wereld. De SafeOnWeb app kan je waarschuwen over phishing-bedreigingen en online oplichting. Dat is wanneer iemand zich voordoet als iemand die je kent, een bedrijf of als een overheidsinstelling en op die manier je gegevens of geld probeert te bemachtigen.
Er zijn twee soorten waarschuwingen die de app je kan sturen. De ene melding gaat over nieuws, wat de gekende phishing-dreigingen zijn die momenteel de ronde doen.
De andere melding gaat over bedreigingen, die je ontvangt als er een infectie is gemeld aan SafeOnWeb over je thuisnetwerk.
Hoe je jouw thuisnetwerk registreert en hoe de app over het algemeen werkt, zullen we hieronder uitleggen.

DE EERSTE KEER IN DE SAFEONWEB APP

Download de app uit Google Play (Android) of de App Store (Apple). Als je de app voor de eerste keer inschakelt zal je begroet worden door het welkomstscherm. Hier kun je de algemene voorwaarden lezen als je dat wenst. Dan kun je het vakje aantikken dat is aangeduid door de pijl, vervolgens tik je op ‘Bevestigen’.

JE THUISNETWERK REGISTREREN

Het eerste scherm dat je begroet zal je zeggen dat er geen bedreigingen zijn voor dit netwerk. Dit komt omdat je jouw thuisnetwerk nog niet geregistreerd hebt.
Tik op de grote ‘+’. Het kan dat je gevraagd wordt om je locatie in te schakelen. Als je Android gebruikt, kies je hier voor ‘Alleen deze keer’. Als je een iPhone of een ander Appleproduct gebruikt, kies je voor ‘Sta één sessie toe’. Dit moet om je Wi-Fi netwerk te vinden en om te zien of je daadwerkelijk in het bereik bent van je thuisnetwerk.
Je SSID (de naam van je thuisnetwerk) en je IP-adres worden automatisch aangevuld, je dient alleen nog je e-mailadres door te geven zodat je de meldingen per e-mail kunt ontvangen. Tik daarna op de knop ‘Registreren’. Je zult gevraagd worden om een verificatiecode in te geven, deze code wordt per e-mail naar jou verzonden. Als je deze ingevoerd heeft tik je op ‘Bevestigen’. Nu kun je de bedreigingen zien op je thuisnetwerk. Uiteraard hopen we dat er geen bedreigingen zullen zijn en dat dit dus leeg blijft.

NIEUWS

Als je op ‘Nieuws’ tikt bovenaan, dan kun je de laatste nieuwsberichten over cyberdreigingen volgen. De app stuurt je ook meldingen wanneer er een nieuwsbericht is. Als je meer wilt lezen over een bericht, kun je er op tikken. Klaar! Bij deze zal je vanuit SafeOnWeb het nieuws krijgen over de laatste phishingdreigingen die de ronde doen in België. Stay safe!

Voor meer info over SafeOnWeb, neem een kijkje op www.safeonweb.be

Bron: Yannick van BEEGO

Copyright 2024