Wij zijn er voor jou!      
🏠Home / LDC

Gesprek met Veerle, de eerstelijnspsychologe

Maak kennis met Veerle, de eerstelijnspsycholoog

Veerle is een geconventioneerd eerstelijnspsycholoog (ELP), dit wil zeggen dat de sessies voor een deel grotendeels betaald worden door de federale overheid. Mensen die geen zelfstandige psycholoog kunnen betalen kunnen zo toch de zorg krijgen die ze nodig hebben en betalen enkel het remgeld. Veerle werkt elke woensdag in Seniorama en Veerle is ELP’er met een specialisatie in ouderen en zal in en rond Seniorama werken. Vanaf september kun je haar het makkelijkst vinden op woensdag of vrijdag. Veerle zet zich in voor de buurt SiVaRi, wat staat voor Sint-Maartensdal, Vaartkom en Ridderbuurt.

Individuele gesprekken
Veerle kan iedereen met milde psychische problemen helpen (denk aan somberheid, piekeren, slaapproblemen, moeilijke rouw …). Binnen de conventie krijg je acht gesprekken per jaar vergoed, dus als je problemen ernstiger zijn en meer zorg nodig hebben, kan ze je doorverwijzen. Een eerste gesprek is altijd gratis. Daarna betaal je € 11 of € 4, afhankelijk van je situatie. Je kunt een gesprek in Seniorama plannen. Als je je niet kunt verplaatsen en in de buurt woont, kan ze ook aan huis komen.

Groepssessies
Behalve individuele gesprekken zal Veerle ook groepssessies aanbieden in Seniorama. Deze kunnen over van alles gaan, zolang het maar met geestelijke gezondheid te maken heeft. Bijvoorbeeld over gezond ouder worden, hoe je kunt omgaan met moeilijke emoties of hoe je je veerkracht kunt versterken. Je mag per jaar 5 groepssessies volgen aan € 2,5 per sessie. Cursussen voor grote groepen zijn zelfs helemaal gratis.
Heb je zelf een idee voor een thema? Laat het dan zeker weten!

Meer weten? Spreek Veerle of Bianca aan. Je kunt Veerle ook bereiken via het nummer 0486 14 55 57 of het mailadres veerle.vanvlierberghe@gmail.com.
Alle informatie over deze conventie vind je op https://psychewijzer.be/epzvlaamsbrabant.

Copyright 2024