Wij zijn er voor jou!      
🏠Home / Activiteiten / Themacursussen overzicht

De stoute leerlingen van Rafaël en Michelangelo

De zestiende eeuw is een fascinerende periode. Dramatisch en gewelddadig – Game of Thrones kan er niet aan tippen – tegelijk een doorbraak van humanisme en onwaarschijnlijke creativiteit. De hete hangijzers van onze tijd vinden daar hun oorsprong. Je moet opletten met het trekken van historische parallellen, maar je kunt er wel bij stilstaan hoe mensen erin slaagden om zich door crises en problemen van ongekend niveau heen te slaan: door middel van creatieve oplossingen.
De kunst weerspiegelt deze mentale creatieve onrust, ze zoekt nieuwe wegen en wordt zich van zichzelf bewust. De omstandigheden drijven teken-, schilder- en grafische kunst naar een ongezien hoogtepunt. Deze lezing biedt dan ook veel om van te genieten. Met praktische artistieke voorbeelden en analyses leg ik uit waarom ik dat vind.
Curieus genoeg blijft de kunst van deze periode relatief onbekend. Je vindt nauwelijks leesbare en overzichtbiedende literatuur. Zelf heb ik er twee jaar over gedaan om tot een duidelijke visie en synthese te komen. Deze lezing bespaart je dus heel wat moeite en opzoekwerk. Er hoort ook weer een zeer uitgebreide syllabus bij en een rijk geïllustreerd repertorium van de belangrijkste (130) kunstenaars

Code: Kunst
Seniorama: woensdag van 14 u. tot 16.30 u.
Data: 4, 11 en 18 september
Aantal lessen: 3
Prijs: € 24 – leden € 21
Lesgever: Roeland Kotch, gepensioneerd leraar grafiek en schilderkunst en zelf ook kunstschilder

Copyright 2024