Wij zijn er voor jou!      
🏠Home / Activiteiten / Themacursussen overzicht

Poëzie

Is zo deze zomer? Een biografische bloemlezing

Op woensdag 13 november 2024 komt Chantal De Waele met een zeer persoonlijk verhaal over een levenslange passie voor het woord en voor poëzie in het bijzonder. Ze vertelt hoe ze bijna zonder het zelf te beseffen tot een nieuw literair genre gekomen is: de biografische bloemlezing. Na de pauze leest en analyseert ze samen met de toehoorders enkele opmerkelijke gedichten uit haar hoogst eigenzinnige verzameling.
Onder de titel Is zo deze zomer heeft ze gedichten bijeengebracht die van betekenis zijn geweest in haar professioneel en persoonlijk leven. Geen ultieme verzameling van meest gesmaakte of belangrijkste gedichten aller tijden, veeleer tranches de vie en poésie. De bundel verscheen in juli 2022 in samenwerking met uitgeverij P, Leuven.
Chantal De Waele studeerde klassieke talen en werkte in het onderwijs en de media.

Iconische parels uit de Nederlandse en internationale literatuur

Diane Abs en Marc Coolens, beiden ex-leerkrachten Nederlands in het middelbaar onderwijs, maakten een selectie van bekende gedichten uit de Nederlandse en internationale literatuur. In twee lezingen bespreken ze samen met de toehoorders telkens tien iconische gedichten. De deelnemers ontvangen de gedichten ruim voor de datum van de lezing zodat ze zelf er één als hun favoriet kunnen selecteren. Na de voordracht van een gedicht bespreken de lesgevers het op basis van de kwaliteiten die de deelnemers erin ontdekten en vertellen ze meer over de techniek, de stijl en het tijdskader waarin het gedicht geschreven werd.

Code: Poëzie
Seniorama: woensdag van 14 u. tot 16.30 u.
Data: 13 nov 2024, 8 jan en 26 feb 2025
Aantal lessen: 3
Prijs: € 24 – leden € 21
Lesgevers: Chantal De Waele, Diane Abs en Marc Coolens

Copyright 2024