Wij zijn er voor jou!      
🏠Home / Activiteiten / Reizen & Recreatie

Weekeindekriebels

Eén zondag of zaterdag per maand gaan we in een kleine groep op stap om steden en andere bezienswaardigheden te verkennen of tijdelijke activiteiten zoals tentoonstellingen te bezoeken.
We doen dat op een rustig tempo en verplaatsen ons met het openbaar vervoer.
Kijk daarvoor maandelijks in de nieuwsbrief en op de website en reageer snel, want de meeste Weekeindekriebels zijn vlug volzet.
Inschrijving: persoonlijk bij het onthaal van Seniorama, telefonisch: 016 22 20 14 of via mail: onthaal@seniorama.be
Betaling: na inschrijving per overschrijving op het rekeningnummer van Seniorama: BE32 7364 0304 8202. Er kan ook met Bancontact betaald worden bij het onthaal.
Vergeet de mededeling niet.
Als de activiteit volzet is, kun je je altijd op een wachtlijst laten schrijven, want er zijn regelmatig mensen die moeten afhaken.


Hof Van Busleyden Mechelen

Zaterdag 2 maart

In het heropende Museum Hof van Busleyden ontdek je de rijke periode van de Bourgondiërs en de betekenis van dit tijdperk voor de stad en de wereld. We ontmoeten Hiëronymus van Busleyden, Margareta van Oostenrijk, haar neef Karel V en de ingetogen Gasthuiszusters. De volledig heraangelegde renaissancetuin en de koffiebar in het historisch hoekpand Het Schipke maken het bezoek compleet.

Vertrek: samenkomst in de lokettenzaal van het station van Leuven om 13 u.
We nemen de trein (ticket zelf aankopen) naar Mechelen om 13.20 u. en ter plaatse de bus naar het centrum.
De gids verwacht ons om 14.30 u.

Prijs: € 9 voor leden met museumkaart. € 12 voor niet-leden met museumkaart. Wie geen museumkaart heeft, betaalt ter plaatse nog de inkom (€ 15).

Inschrijving: bel eerst naar 016 22 20 14 of er nog plaats is.  Max.13 deelnemers.
Betaling: per overschrijving op BE 32 7364 0304 8202, BIC KREDBEBB met mededeling Weekfeb + naam + (indien lid) lidnummer of ter plaatse bij Seniorama cash of met bancontact. Inschrijving is pas definitief na betaling.

Begeleiders: Miet Deckers en Luc Willems


James Ensor Maestro, Bozar Brussel

Zaterdag 23 maart

James Ensor is veel meer dan de schilder van maskers en geraamten. Hij was ook een begaafde schrijver, een grote muziekliefhebber en componist. We ontdekken er zijn gevarieerde oeuvre, van zijn jeugdwerken tot zijn laatste creaties: olieverfschilderijen, werken op papier, prenten, manuscripten, foto’s en handgeschreven partituren. Door je bezoek steun je Kom Op Tegen Kanker!

Vertrek: samenkomst in de lokettenzaal van het station van Leuven om 12 uur.
We nemen de trein van 12.08 u. naar Brussel Centraal. Iedereen koopt zelf zijn ticket.
De gids verwacht ons om 13 uur.

Prijs: € 12 voor leden met museumpas, € 15 voor niet-leden met museumpas. Mensen zonder museumpas betalen ter plaatse de normale toegangsprijs.

Inschrijving: bel eerst naar 016 22 20 14 of er nog plaats is. Max.13 deelnemers.
Betaling: per overschrijving op BE 32 7364 0304 8202, BIC KREDDEBB met mededeling weekma+naam+lidnummer (indien lid) of betaal cash of met Bancontact ter plaatse bij Seniorama. Inschrijving is pas definitief na betaling.

Copyright 2024