Wij zijn er voor jou!

Voor het jaaroverzicht van de dagwandelingen klik hier

Kapelletjeswandeling: vanuit Bierbeek naar Tourinnes-la-Grosse, Nodebais, Hamme-Mille en terug naar Bierbeek.

Woensdag 23 juni

Deze wandeling is gepland langs de Sint Bernarduskapel - Chapelle Notre Dame au Rond-Chêne - Sint-Martinuskerk van Tourinnes-la Grosse - Nodebais, Petite Chapelle met werk van Max van der Linden en de Chapelle Saint-Corneille.
Daarna volgt normaal de hemel.
Totale afstand is iets meer dan 18 km. Middagpauze in Tourinnes-la-Grosse (café) of in Nodebais (pick-nick tafel).
Inkorten is mogelijk in Nodebais, met TEC-bus 18.
Vertrek op de parking van CC. de Borre om 9.30 u. Bus 8 van 8.45 u. aan station (perron 3) komt toe om 09.29 u. bus 7 zelfde perron om 8.39 u. is er al om 09.10 u. Tussenin is er nog bus 6. Je kunt ook met de wagen komen en op de parking laten. De TEC-bus rijdt wel niet langs de Borre.

Aangezien we het beste hopen maar nu nog in het ongewisse zijn over de coronamaatregelen eind juni, vragen we je in te schrijven (laat ons zeggen, je echt grote interesse te melden) tegen 16 juni, liefst via mail: jan.borremans@telenet.be.
We informeren de geïnteresseerden dan over de uiteindelijke modaliteiten, zoals middagpauze, aanschaf vervoerbewijzen TEC-bussen en uiteraard over de dan geldende coronamaatregelen.
Info: Jan Borremans: jan.borremans@telenet.be of 0476 56 30 27 bijgestaan door het team dat mee ging verkennen.


Van Bierbeek-Opvelp via Boutersem-Willebringen en Meldert naar Kumtich.

Donderdag 15 juli

De wandeling start in Opvelp, een deelgemeente van Bierbeek. We gaan door de velden en via het gehucht Honsem naar de kerk en aanpalend café van Meldert.
Na de middagpauze aldaar stappen we via de aangeduide Mene- en Jordaanwandeling voorbij het dorp Hoksem om wat verder de Jordaanvallei te verlaten en naar Willebringen te wandelen. Daar kruisen we de autostrade om door de velden naar Kumtich te gaan.
Totale afstand is ongeveer 17 km.
We vertrekken met bus 6 (perron 5) aan het busstation in Leuven om 09.21 u.
Terugkomst vanuit Kumtich met bus 380 op de lijn Tienen-Leuven. Voor degenen die ‘s middags naar Leuven willen terugkeren kan dit vanuit Meldert met bus 6.

Inschrijven tegen 8 juli via mail: jan.borremans@telenet.be
We informeren de geïnteresseerden dan over de uiteindelijke modaliteiten.
Info: Jan Borremans: jan.borremans@telenet.be of 0476.563027 bijgestaan door een ploeg van welwillenden die mee gingen verkennen.


Lijnwandeling : van Wilsele-Putkapel via Werchter naar Wijgmaal

Woensdag 18 augustus

Uitgestelde wandeling van woensdag 18 november 2020

Afstanden: voormiddag: 8,9 km en namiddag: 8,8 km
Praktische regeling:
Samenkomst: busstation Leuven om 9.15 u.
Heenreis: met de Lijn 335 Leuven – Aarschot  om 9.39 u. tot halte Wilsele-Putkapel Sint-Agathakerk.
Picknick in Werchter: Café in het centrum of in open lucht.
Afkorting halfweg aan Halte Werchter Hoekje om 12.58 u., 13.58 u. met lijn 333 Tremelo-Leuven.
Terug: Halte Wijgmaal Kerk 16.02 u., 16.17 u., 16.32 u. met Lijn 630 Wijgmaal-Haasrode 16.22 u. met Lijn 5 Wakkerzeel-Haasrode.  

Vlakke natuurwandeling, die we rond 10 u. starten aan de bushalte op de Aarschotsesteenweg. Via het Heemtuinpad verlaten we het centrum in de richting van de Dijle. Al heel vlug bevinden we ons in open natuur en volgen we deze rivier. Door het groen, langs velden en weiden stappen we tot aan de Molenstraat in Rotselaar. Vanaf daar zetten we onze tocht verder en doorkruisen het natuurgebied 'De Gevel'. Zo komen we stilaan in het centrum van Rotselaar. Eenmaal het centrum achter ons, langs De Bimmen en door het bos naar de Demer. Die volgen we tot Werchter waar ze overgaat in de Dijle. Hier is onze picknickplaats.
Na de pauze over de Dijlebrug en het Rockveld  tot in Wakkerzeel. Door het centrum, langs Dijlekant, de velden, een gedeelte van Wijgmaalbroek en Langebos komen we dan uiteindelijk in Wijgmaal-Centrum.
Info: Maurice Page 016 89 39 65 of 0478 53 07 29 en maurice.page@telenet.be

Het is aan te raden van jullie een aantal dagen per mail op voorhand aan te melden, zodanig dat we de mogelijkheid hebben, indien nodig, jullie de laatste info te sturen.

Copyright © LDC Seniorama vzw