Wij zijn er voor jou!

Voor het jaaroverzicht van de dagwandelingen klik hier

Kortenberg - Leuven

Woensdag 18 mei

Praktische regeling: afspraak busstation Leuven om 9 u.
Heenreis: met de Lijn 658 Leuven – Zaventem om 09.20 u. tot halte Kortenberg Sint-Jozefskliniek.
Picknick in Bertem: Café 't Volkshuis Tervuursesteenweg 160.

We starten deze natuur- en stadswandeling om 10 u. vanaf de bushalte Kortenberg Sint-Jozefskliniek. Ter hoogte van de psychiatrische instelling steken we de steenweg over om daarna het park in te duiken. Op en af  door de bossen en de velden via Everberg (Stone Manor) en Meerbeek bereiken we onze picknickplaats in Bertem.
Na de pauze gaat het via het Centrum en de Voer opnieuw richting Tervuursesteenweg, die we oversteken. Langs weiden, velden en holle wegen en na het oversteken van  de Brusselsesteenweg komen we zo in Heverlee om via de Galgenberg, KBC-gebouw, Lovanium de Brusselse Poort, de Mechelse Vest, het Keizershof, het Noormannenpark, de Wijnpers, over de Dijle, Sint-Geertrui en het Klein-Begijnhof, door te stoten naar de stad. We wandelen er kris kras door langs Sint-Maartensdal, Seniorama, de Diestsestraat, om tenslotte aan het Station van Leuven te eindigen.
Bij regenweer aangepast schoeisel voorzien.
Afkorting halfweg aan Halte Bertem Oud-Station om: 13.06 u. – 13.36 u.  met Lijn 317 Kraainem-Tervuren-Bertem-Leuven, 13.17 u. met Lijn 410 Brussel-Leuven, 13.46 u. met Lijn 316 Kraainem-Sterrebeek-Leuven.

Info: Maurice Page 016 89 39 65 of 0478 53 07 29.

Copyright © LDC Seniorama vzw