Wij zijn er voor jou!

Klik op het gewenste vlagje om een taal te kiezen.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding

De taalcursussen hebben een specifieke aanpak die de deelnemers sterk appreciëren omdat er met hun mogelijkheden rekening wordt gehouden en omdat er een fijne sfeer wordt nagestreefd.
De uiteindelijke bedoeling van een taalcursus is zich in die taal durven en kunnen uitdrukken en een gesprek of informatie juist begrijpen.
Daarom wordt er tijdens de lessen vanaf het begin zoveel mogelijk gesproken. Natuurlijk is een theoretische basiskennis hiervoor onontbeerlijk, vandaar dat de nodige zorg besteed wordt aan het verwerven of het opfrissen ervan. Het tempo wordt bepaald door de mogelijkheden van de groep. Iedereen komt tijdens de les aan bod.
Er zijn geen examens of testen.
We onderscheiden drie grote categorieën inzake taalbeheersing, namelijk eerste, tweede en derde niveau.
Niveau 1 start met het verwerven of met het opfrissen van de taalkennis. 

Niveau 2 is vooral gericht op het converseren en zich vlot uitdrukken in de dagelijkse omgang.
Niveau 3 werkt vaak met thema’s zoals cultuur, hedendaagse politiek, religie, enz. Deze thema’s worden diepgaand benaderd in de betrokken taal.

Een persoonlijk gesprek met de lesgever wordt aanbevolen zodat je in de meest aangewezen groep komt.

Alle taalcursussen lopen over een heel jaar maar er wordt betaald per semester: van september tot en met januari en van februari tot en met mei.
Begin- en einduur kunnen eventueel nog lichtjes wijzigen.

Als je in de loop van het werkjaar bij een cursus wilt aansluiten, neem dan altijd eerst contact op om de instapmogelijkheden en de prijs te bespreken, want die wordt dan berekend a rato van de lessen (prijs per les: € 6,00 - leden € 5,00) die je zult volgen.

Vóór het inschrijven en betalen: neem eerst telefonisch contact op om te weten of er nog plaats is voor de gekozen cursus. Als een cursus volzet is, kun je je op een wachtlijst laten schrijven. Er zijn regelmatig deelnemers die moeten afhaken zodat er plaatsen vrijkomen.

Talenteam 26-09-2018.jpg
Het talenteam

Copyright © LDC Seniorama vzw