Wij zijn er voor jou!

Gegidst bezoek aan het Autrique-huis en de Louis Bertrandlaan

Zaterdag 23 oktober

Het Autrique-huis is een herenwoning in Schaarbeek dat Victor Horta bouwde in 1893 in opdracht van ingenieur Eugène Autrique. Het is een van de eerste gebouwen die Horta in Brussel tekende. De woning heeft alle kenmerken van art-nouveau: sgraffiti, fijne gietijzeren kolommen, mozaïeken, decoratieve versieringen met florale inspiratie en het gebruik van natuurlijk licht.
We bezoeken het huis van de kelder waar de keuken is tot de tweede verdieping. Daarna neemt de gids ons mee naar de nabije Louis Bertrandlaan, bebouwd tussen 1906 en 1910, met overwegend burgerhuizen en opbrengsthuizen met gevels die zich al dan niet vrij lieten inspireren op de gotische, renaissance of barokstijl. In de laan is ook de art nouveau goed vertegenwoordigd met de architecten Frans Hemelsoet of Gustave Strauven.

Prijs: € 17 (inkom + gids)

Begeleiding: Miet Deckers en Luc Willems

Samenkomst in de lokettenzaal  station Leuven om 13.15 u. Je koopt zelf je ticket. Vertrek trein 13.33 u. Na aankomst in Brussel-Noord gaan we te voet naar het huis-Autrique.

Max 13 inschrijvingen: informeer eerst bij het onthaal ( 016 22 2014) of er nog plaatsen zijn. Zij plaatsen je op de inschrijvingslijst. Betaal contant ter plaatse of door overschrijving op het nummer BE32 736403048202 met vermelding: WEokt21 + naam + lidnummer.

Hopelijk tot binnenkort,
Miet Deckers


Bezoek aan Namen

Zaterdag 20 november

Verdere info volgt.

 

Copyright © LDC Seniorama vzw