Wij zijn er voor jou!

Inschrijven met het inschrijvingsformulier dat te verkrijgen is bij het onthaal. Dit moet ingevuld aan Seniorama bezorgd worden.
Als je telefonisch inschrijft of per mail, vermeld dan duidelijk je naam, de gekozen activiteit, de code en de datum van de activiteit.
Inschrijving is pas definitief na betaling: contant of met bancontact (bancontact: vanaf € 10) bij het onthaal Seniorama of per overschrijving op rekeningnummer BE 32 7364 0304 8202, BIC KREDBEBB binnen 8 dagen na de inschrijving.
Steeds naam, code (Z …) en datum van de activiteit vermelden, ook op de overschrijving
Een verzekering is aangeraden. Indien je nog geen verzekering hebt kun je aansluiten bij de verzekering die Seniorama aanbiedt: € 10 - leden € 5. 
Inschrijven bij het onthaal van Seniorama: 016 22 20 14. Er is elke voormiddag een vrijwilliger aanwezig. Liefst via mail in te schrijven: onthaal@seniorama.be
De inschrijvingen worden afgesloten 1 week voor de datum van de activiteit of bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers.


Holle wegen

Dinsdag 3 augustus      code: Z 8

Schitterende holle wegen doorkruisen ons Brabants leemplateau tussen Voer en Dijle. Vanuit Korbeek-Dijle volgen we enkele van deze holle wegen tussen vallei en plateau. Holle wegen zijn niet alleen rijk aan vegetatie en dierlijk leven, maar verbergen in hun steile wanden een hele geologische geschiedenis.
Samenkomst: 13.15 u. aan het station van Leuven (wachtzaal van de Lijn). Bus 395 naar Hoeilaart-Groenendaal vertrekt omstreeks 13.34 u. De wandeling start om 14 u. aan de kerk van Korbeek-Dijle.
Degelijke wandelschoenen aangewezen. Lengte van de wandeling 6 km.
Gids: Paul De Smedt
Aantal deelnemers: 20
Bijdrage in de kosten: € 4
Begeleider: Anita De Witte 0486 12 21 45


De Mollekesberg en Godelinde Herent

Dinsdag 17 augustus      code: Z 10

Rustige wandeling door enkele holle wegen uitgesleten in de heuvelrug die de overgang vormt tussen Laag-België en het Brabants leemplateau. In de taluds van de holle wegen zijn meerdere ijzerzandsteenbanken ontsloten. Van op de Mollekesberg is er ook een mooi uitzicht op de heuvels van het Hageland aan de overzijde van het kanaal en de Dijle.
Info wandeling: het hoogteverschil tussen het dorp en de Mollekesberg-Godelinde loopt op tot 55 m. De wandelweg is deels onverhard. Stevige wandelschoenen zijn aangewezen. Lengte van de wandeling is ongeveer 5,5 km.
Samenkomst: 13.10 u. aan het station (wachtzaal van De Lijn) van Leuven. De bus 284 naar Mechelen vertrekt om 13.25 u. aan het station van Leuven. We rijden met de bus tot de halte ‘Herent Station’ gelegen tegenover het gemeentehuis van Herent. De wandeling start aan deze halte om 13.50 u. We keren terug naar Leuven met de bus 284 om 16.38 u.
Gids: Paul De Smedt
Aantal deelnemers: 20
Bijdrage: € 4
Begeleider: Anita De Witte 0486 12 21 45


Bezoek aan ‘Moedermeule’ te Gelrode

Donderdag 26 augustus code: Z 11

Deze houten staakmolen met open voet is een korenmolen met een wieklengte van 24 meter. De molen stond oorspronkelijk in Mechelen en verhuisde per schip via de Demer naar Gelrode. In 1752 werd hij verkleind tot de huidige afmetingen. In 1910 en 1943 werd hij zwaar beschadigd door blikseminslag en terug maalvaardig hersteld in 1976. Wegens achterstallig onderhoud diende hij opnieuw gerenoveerd te worden in 2007. Op zondag 11 mei 2008 werd de molen feestelijk ingehuldigd. Elke eerste en derde zondag van de maand wordt er opnieuw op ambachtelijke wijze gemaald.
Molenaar Bert zal ons rondleiden. Enige fitheid is vereist om via een 30-tal trappen boven te geraken.
Samenkomst: we nemen bus 335 op perron 11 in Leuven om 13.39 u. Verzamelen aan perron 11 vanaf 13.20 u., zelf voor vervoerbewijs zorgen.
Terugreis voorzien rond 16.20 u., in Leuven rond 17 u.
Aantal deelnemers: 20
Bijdrage: € 4
Begeleiding: Luc Willems 0477 21 81 08


Bensberg – Roeselberg, Hagelandse heuvels

Dinsdag 31 augustus      code: Z 12

De Gempemolen, gelegen aan het startpunt van de wandeling, is in de 13de eeuw gebouwd door Hendrik I, Hertog van Brabant. Hij is opgetrokken uit zand- en baksteen op fundamenten van ijzerzandsteen.
Het huidige uitzicht dateert van midden de 18de eeuw. Tussen 1999 en 2001 is het gebouw volledig gerestaureerd, ook de molen. We maken er een pittige wandeling op de achtergelegen Bensberg en Roeselberg. Nadien kunnen we dan genieten van een frisse pint, koffie of … in de brasserie van het molengebouw.
Afstand: vanaf de Gempemolen 6 km. Degelijke wandelschoenen aangewezen.
Samenkomst: 13 u. aan het busstation van Leuven (wachtzaal van de Lijn). Bus 370 naar Diest vertrekt om 13.20 u. Afstappen aan de halte Tweevijverstraat in Sint-Joris-Winge. Start van de wandeling om 14.20 u. op de parking van de Gempemolen.
Bus terug naar Leuven om 16.38 of 17.08 u. aan de halte Tweevijverstraat.
Gids: Paul De Smedt
Aantal deelnemers: 20
Bijdrage: € 4  


 Street-art in Leuven    volzet.jpg

Dinsdag 7 september      code: Z 13

Leuven maakt deel uit van ‘Street Art Cities’, een breed internationaal netwerk van street-art steden.
Leuven telt heel wat indrukwekkende street art. Wie kent er niet de specifieke, grafische figuren in sobere kleuren van de Leuvenaar Bisser? Zijn monumentale schilderingen sieren vele muren in zijn thuisstad. Of de kleinere poëtische, op foto’s gebaseerde stencils van DinDin, een andere Leuvense artieste?
In deze wandeling houden we halt bij enkele monumentale muurschilderingen, maar ontdekken ook kleinere street-art ingrepen, waar je misschien al vaak voorbij kwam zonder ze op te merken. Aan de hand van die murals ontdekken we de eeuwenoude geschiedenis van graffiti, de huidige kunstenaars en door hen gebruikte moderne technieken.
Samenkomst: 14 u. aan de trappen van het historisch stadhuis.
Gids: Marc Ruysen
Aantal deelnemers: 20
Bijdrage: € 4


Rondleiding in de kruidtuin

Dinsdag 21 september     code: Z 2

De Kruidtuin van Leuven is de oudste botanische tuin van België, met uiteenlopende collecties van planten en kruiden. Er is ook een grote verscheidenheid aan tropische en subtropische soorten. We bezoeken de tuin samen met een ervaren gids.
Samenkomst: 13.30 u aan de ingang van de tuin, Kapucijnenvoer 30, Leuven.
Aantal deelnemers: 25
Bijdrage: € 4 

Copyright © LDC Seniorama vzw