Wij zijn er voor jou!

Filmvoorstelling 16 nov 18 (2).jpg

Op acht derde vrijdagen van de maanden oktober 2019 tot en met mei 2020 vertoont Seniorama om 14 u. in lokaal Meester Jan uitgelezen films op voorstel van de werkgroep. Er wordt gestreefd naar variatie in genre, land van herkomst en thematiek.

Bijdrage te betalen ter plaatse: € 5 en € 4 voor leden.

PlaatsSeniorama van 14 tot 16.30 u.


Vertrekpunt van onze reis doorheen de filmwereld in het komende seizoen, is het hoge Noorden met de Scandinavische film Sami Blood. In de jaren '30 van vorige eeuw was het er, voor een jong Sami-meisje dat rendieren hoedt, namelijk niet zo vanzelfsprekend om op kostschool te gaan.
Heel ander decor en thema voor Black, een heftige, donkere film over rivaliserende Brusselse straatbendes en een onmogelijke ‘clandestiene’ love-story, film gebaseerd op de boeken van Dirk Bracke.
Hèt sleutelwoord - en meteen ook de titel - van de derde film is Disobidience. De Chileense regisseur Sebastiàn Lelio observeert hierin de rebellie van een jonge vrouw tegen de conservatieve denk- en leefwereld van het orthodox-joodse milieu in Londen.
Boeiend en meeslepend is Becoming Astrid, de biografie van de bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, die als levenslustig dorpsmeisje met een vrijgevochten geest en vlotte pen, internationale roem tegemoet gaat.
Als een Inconvinient sequel komt de vijfde film over op de toeschouwer. Het is een Amerikaanse documentaire waarin duidelijk wordt gemaakt dat het niet meer mogelijk is te ontsnappen aan de klimaatproblematiek. Hoe het allemaal begon toont Al Gore met beelden die in het geheugen gegrift blijven.
In Children Act staan de begrippen ‘afstandelijkheid’ en ‘onpartijdigheid’ centraal. Zal de door de wol geverfde rechter Fiona Maye hiervan blijk geven, wanneer persoonlijk leven en werk meer en meer verweven raken in de zaak van een jongeman, waarbij het om niets minder dan leven en dood gaat?
De zevende film Green Book flitst terug naar het Amerika van de jaren '50. Don Shirley, een begaafde zwarte jazz-pianist, oogst succes met zijn trio. Wanneer hij op concert-toernee wil gaan , wordt dat echter een tocht vol hindernissen.
Hekkesluiter van het seizoen wordt Cold War, een internationale co-productie van de Poolse kineast Pavel Pawlowski. Het is een bijzonder liefdesverhaal in de jaren '50 en '60 in Oost- èn West-Europa en illustreert hoe liefde, muziek en politiek intens verstrengeld kunnen zijn.

18 oktober

Sami Blood

Zweden - Noorwegen - Denemarken - 2016 
Van: Amanda Kernell
Met: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erik Sparrok, Hanna Alström e.a


15 november

Black

België - 2015 
Van: Adil El Arbi en Bilall Fallah
Met: Aboubakr Bensaihi, Martha Canga Antonio, Soufiane Chilah e.a.


20 december

Disobedience

Verenigde Staten - Ierland - Verenigd Koninkrijk - 2017 
Van: Sebastiàn Lelio
Met: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivold e.a.


17 januari 2020

Becoming Astrid

Zweden - Denemarken - 2018 
Van: Pernille Fischer Christensen
Met: Alba August, Björn Gustafson, Trine Dyrholm e.a.


21 februari 

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Verenigde Staten - 2017 
Van: Bonni Cohen en Jon Shenk
Met: Al Gore, Donald Trump, Barack Obama e.a.


20 maart 

The Children Act

Verenigd Koninkrijk - 2017 
Van: Richard Eyre
Met: Emma Thompson, Stanley Tucci en Fionn Whitehead


17 april 

Green Book

Verenigde Staten - 2018 
Van: Peter Farrelly
Met: Vigo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini e.a.


15 mei 

Cold War

Polen - Frankrijk - Verenigd Koninkrijk - 2018 - z/w
Van: Pawel Pawlikowski
Met: Joanna Kulif, Tomasz Kot, Agata Kulesza e.a.

Copyright © LDC Seniorama vzw