Wij zijn er voor jou!

Folder Film mogelijkheid 1.JPG

Op acht derde vrijdagen van de maanden oktober 2021 tot en met mei 2022 vertoont Seniorama om 14 u. in lokaal Meester Jan uitgelezen films op voorstel van de werkgroep. Er wordt gestreefd naar variatie in genre, land van herkomst en thematiek.

Bijdrage te betalen ter plaatse: € 5 en € 4 voor leden.

PlaatsSeniorama van 14 tot 16.30 u.


We starten onze tocht doorheen de wereldcinema met COLD WAR, een internationale co-productie van de Poolse kineast Pawel Pawlikowski. Het is een bijzonder liefdesverhaal in de jaren ’50 en ’60  in Oost- en West-Europa en illustreert hoe liefde, muziek en politiek intens verstrengeld kunnen zijn.
De tweede film, THE PROFESSOR AND THE MADMAN, gaat over het tot stand komen van een Verklarend Woordenboek. Niet spannend, dacht je? Topacteurs Mel Gibson en Sean Penn zullen je overtuigen van het tegendeel.
DAS SCHWEIGENDE KLASSENZIMMER neemt ons mee naar Oost-Berlijn in de tijd voor de Muur. Een laatstejaars ontdekt bij toeval dat er in Hongarije een opstand plaats vindt, waar de officiële DDR-media over zwijgen. Met zijn klas voert hij actie maar de overheid probeert hard terug te slaan.
SORRY WE MISSED YOU is een film van de onvolprezen Ken Loach. Dat zegt misschien al genoeg. In deze film richt hij de schijnwerpers op de wereld van de pakjesbezorgers en de flexi-jobs, die het ook  in de pre-coronatijd al heel lastig hadden.
Een Afrikaanse stem komt aan het woord in het waargebeurde A UNITED KINGDOM. We vertrekken bij een rechtenstudent in Londen, die plots geroepen wordt om koning te worden van Botswana. Wat met zijn blanke vriendin?
Het Franse Bretagne in de 18de eeuw is het decor voor het bruisende PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU. Een schilderes wordt op pad gestuurd om een portret te maken van een vrouw voor een geïnteresseerde huwelijkskandidaat, maar het model weigert te poseren.
Naar Italië dan, met LAZZARO FELICE. Een ietwat naïeve levenskunstenaar uit een warme dorpsgemeenschap belandt in de stad. Hij komt in een andere, hardere, wereld terecht en de vraag is of hij wel gelukkig uit die confrontatie zal komen.
Voor onze laatste film keren we terug naar eigen land met een minder opvallende, maar trefzekere LE JEUNE AHMED van de gebroeders Dardenne. We volgen een sympathieke scholier die, door zijn pogingen een goede moslim te zijn, met alles en met zichzelf in botsing komt.

22 oktober

Cold War

Polen/Frankrijk/Verenigd koninkrijk - 2018 - 90 min
Van: Pawel Pawlikowski
Met: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Jeanne Balibar e.a.


19 november    

The Professor and the Madman

Ierland/USA – 2019 - 124 min
Van: Farhad Safinia
Met: Mel Gibson, Sean Penn, Eddie Marsan e.a.


17 december    

Das schweigende Klassenzimmer 

Duitsland – 2018 – 111 min
Van: Lars Kraume
Met: Leonard Scheicher, Tom Gramenz, Lena Klenke e.a.


21 januari 

Sorry We Missed You

UK – 2019 – 101 min
Van: Ken Loach
Met: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone e.a.


18 februari 

A United Kingdom

Botswana/UK – 2016 – 111 min
Van: Amma Asante
Met: David Oyewolo, Rosamund Pike, Tom Felton e.a.


18 maart 

Portrait de la jeune fille en feu 

Frankrijk – 2019 - 122 min
Van: Céline Sciamma
Met:  Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami e.a.


22 april

Lazzaro Felice

Italië – 2018 – 128 min
Van: Alice Rohrwacher
Met: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Alba Rohrwacher e.a.


20 mei 

Le jeune Ahmed

België – 2019 – 90 min
Van: Jean-Pierre en Luc Dardenne
Met: Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou e.a.

Copyright © LDC Seniorama vzw