Wij zijn er voor jou!      
🏠Home / Activiteiten / Themacursussen overzicht

Het filosofische landschap

Wat is mijn plaats in deze wereld? Kan ik daarover wel iets te weten komen en hoe moet ik mij erin gedragen? Hoe kijk ik aan tegen de fundamentele dingen des levens: waarheid, vrijheid, mijn levenservaring, mijn toekomst? En wat is een gelukkig leven? Wie zich deze vragen stelt is in feite filosoof, een zoekende mens die een zin aan zijn leven wil geven.
In deze voordrachten gaan we samen op ontdekking in het landschap van de filosofie. Daarbij kunnen we ons laten leiden door denkers die ons zijn voorgegaan. We ontdekken wat voor waardevols oude Griekse filosofen, stoïcijnen, christelijke denkers, moderne en postmoderne filosofen ons hebben aangereikt. Plato, Aristoteles, Augustinus, Descartes, Kant, Nietzsche en Sartre zijn onze gidsen, en we houden zeker ook een blik op het Oosten gericht.
Voorkennis is geenszins vereist, zin in zoeken en een open geest zijn welkom, immers:”Echte filosofie is leren de wereld opnieuw te zien.” (Merleau-Ponty). 

Code: Filo
Seniorama: woensdag van 14 tot 16.30 u.
Data: 7 februari, 21 februari, 13 maart 2024
Aantal lessen: 3
Prijs: € 24   –   leden € 21
Lesgever: F. Bosmans, lic. rechten, bijkomende studies filosofie

Copyright 2024