Wij zijn er voor jou!      
🏠Home / Activiteiten / Computercursussen

Computercursussen overzicht

Voor alle cursussen is het minimum aantal deelnemers 4 en het maximum 8.
In een aantal cursussen wordt er gebruik gemaakt van een handboek.
Voor een aantal andere cursussen is er geen handboek beschikbaar. Er wordt dan gewerkt met een door de lesgever zelf opgestelde cursus. Beide krijg je aan het begin van de cursus en betaal je bij je inschrijving.
De computerlessen worden gegeven met het besturingssysteem Windows 10.
In het 2de semester zullen we eveneens starten met een cursus voor Windows 11 en een basiscursus voor een Mac-Computer (Apple).
Tenzij anders vermeld is er voor iedere cursist een aparte computer beschikbaar.

Inschrijving
Om in te schrijven voor deze cursussen kom je best persoonlijk naar Seniorama zodat je samen met de computerverantwoordelijken kunt bespreken welke cursus het best bij je past.
Er is een computerverantwoordelijke aanwezig elke maandag- en woensdagvoormiddag van 9 tot 12 u.
Je kunt ook telefonisch inschrijven (016 22 20 14) eveneens op maandag- en woensdagvoormiddag of per mail computercursussen@seniorama.be
Inschrijvingen die niet bij het computerteam gebeurt zijn, worden niet aanvaard.
Betaling
De prijzen van de cursussen zijn ongewijzigd. Het cursusmateriaal is in het inschrijvingsgeld inbegrepen.
Uitsluitend per overschrijving op rekening IBAN BE32 7364 0304 8202, BIC KREDBEBB met in de mededeling ‘lidnummer en de CODE van de cursus’ (mail met betalingsinstructies wordt steeds naar de cursist gestuurd dezelfde dag van de inschrijving).
Betaling moet binnen de 14 dagen na de inschrijving binnen zijn, anders kan Seniorama beslissen om je inschrijving te annuleren.
Je bent pas ingeschreven als de betaling is ontvangen. Er wordt geen bevestiging van inschrijving gestuurd.
Annulering
Annulering dient steeds per email naar computercursussen@seniorama.be ofwel telefonisch op maandag- en woensdagvoormiddag van 9 u .tot 12 u. te gebeuren.
Bij annuleringdoor de ingeschreven cursist wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald. De inschrijving kan wel verplaatst worden indien dezelfde cursus nog op een andere datum gepland staat.
Als de cursist langer dan 4 weken afwezig is wegens ziekte, kan het volledige of een gedeelte van het cursusgeld terugbetaald worden. Hiervoor bezorgt de cursist ons binnen de 7 dagen een medisch attest.
Seniorama behoudt zich het recht om de cursus te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen, overmacht of ziekte van de organisator. In dat geval wordt het betaalde bedrag teruggestort aan de deelnemers
Het cursusmateriaal wordt ook terugbetaald tenzij het reeds in het bezit is van de cursist.

OVERZICHT VAN DE CURSUSSEN

BASIS

Basiscursus Windows 10 (10 lestijden)
Deze cursus is bedoeld voor wie weinig of geen ervaring heeft met het werken met een computer of laptop of voor het eerst een computer of laptop aanschaft.

Opfriscursus Windows 10 (8 lestijden)
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al enige ervaring heeft met de computer, maar werken met Windows 10, de Windows Verkenner en surfen op het internet nog eens grondig wil herhalen.

E-mail basisbewerkingen (4 lestijden)
De cursus is bedoeld voor de beginnende computergebruiker die de Basiscursus Windows 10 of de cursus Opfris Windows 10 gevolgd heeft of voor wie al enige ervaring heeft met het werken met e-mail.

Eerste hulp bij computerproblemen (2 lestijden, wordt 2 x gegeven)
Hiervoor moet je de basiscursus van Windows 10 f een gelijkaardige cursus gevolgd hebben en gemakkelijk met Windows kunnen werken, de muis en het klavier vlot kunnen gebruiken en vlot tussen de verschillende programma’s en schermen kunnen navigeren. Het bureaublad, de taakbalk en de verkenner hebben geen geheimen meer.

Overstappen van W 10 naar W 11 (6 lestijden, 2de semester, wordt 2 x gegeven)
De cursist heeft al ervaring met Windows 10.
In deze cursus maken we kennis met een aantal nieuwe en vernieuwde opties en apps van Windows 11.

Basiscursus MAC voor laptop (7 lestijden, 2de semester)
Deze cursus is bedoeld voor wie weinig of geen ervaring heeft met het werken met een computer of laptop van Apple of voor het eerst een Macbook aanschaft. Je leert stap voor stap hoe de Mac werkt.

BEVEILIGING EN ONDERHOUD

Volgende cursussen zijn geschikt voor Windows 10 pc, maar eventueel ook voor smartphone, iPhone, tablet en iPad.
Voor de volgende lessenreeksen is het noodzakelijk dat je een goede basiskennis hebt.

Werken in de Cloud en WeTransfer (4 lestijden) 
Werken in de ‘Cloud’ betekent dat alle gegevens en programma’s online worden opgeslagen op een beveiligde omgeving die toegankelijk is via een internetverbinding. Dit kan zowel via mobiele telefoon, tablet als computer. De cursus is bedoeld voor wie goed overweg kan met Windows Verkenner en kennis heeft van Chrome, Edge of Firefox.
WeTransfer is een down- en uploaddienst waarmee grote bestanden tot 2 GB gratis verstuurd kunnen worden.

Veilig en bewust internetten (2 lestijden) 
Bankzaken, overheidszaken en belastingaangiftes vinden in toenemende mate online plaats. Daarom is veilig internetten erg belangrijk. Bedoeld voor wie basiservaring heeft met surfen op het internet.

Onderhoud van je Windows 10 computer (2 lestijden, wordt 2 x gegeven) 
Beveiliging van de computer en privacy bewaren bij het surfen op het internet is van het grootste belang. Bedoeld voor wie al een goede gebruikerservaring heeft met Windows 10.

Onderhoud van je Windows 11 computer (2 lestijden, 2de semester)
Deze cursus is bedoeld voor wie een goede gebruikerservaring heeft met Windows.
In deze cursus krijg je tips om je Windows 11 computer te onderhouden. 
Er wordt je aangeleerd hoe je een trage en/of overvolle computer weer nieuw leven inblaast. 

THEMACURSUSSEN

Bij sommige van deze cursussen worden er geen boeken of cursussen gedrukt en dus ook niet aangerekend bij inschrijving. De syllabus wordt dan per mail naar de ingeschreven cursisten opgestuurd 1 tot 2 weken voor de cursus begint.
Volgende cursussen zijn geschikt voor Windows 10 pc, maar eventueel ook voor smartphone, iPhone, tablet en iPad.
Voor de volgende lessenreeksen is het noodzakelijk dat je een goede basiskennis hebt.

Streamen op je pc, tablet of smartphone (2 lestijden, wordt 2 x gegeven)
De cursist moet vlot het internet kunnen gebruiken en ook de apps op smartphone/tablet (Apple of Android). Films en tv bekijken doen we niet meer alleen via een tv-toestel. Vandaag zijn er heel wat nieuwe mogelijkheden om gratis of tegen betaling films, series, tv-programma’s van enkele dagen geleden of live-tv te bekijken.

Hoe phishing herkennen en voorkomen (2 lestijden, wordt 2 x gegeven)
De cursist moet vertrouwd zijn met het gebruik van het internet en van het gebruik van apps op smartphone/tablet (Android), iPad en iPhone of computer.

E-Overheidsdiensten (2 lestijden, wordt 2 x gegeven)
De cursist moet vertrouwd zijn met het gebruik van het internet en van het gebruik van apps op smartphone/tablet (Android), iPad en iPhone of computer.

Foto’s maken en beheren in Windows (3 lestijden, 2de semester)
De cursist moet Windows vlot kunnen gebruiken, kennis van de Cloud is aangeraden.

Accountbeheer en beveiliging (2 lestijden, 2de semester, wordt 2 x gegeven)
De cursist moet vertrouwd zijn met het gebruik van het internet EN het gebruik van Apps op smartphone/tablet of computer.
Accounts zijn de poortwachters van apparaten en online-diensten. Alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord laten ze je passeren.

Copyright 2024