Wij zijn er voor jou!      
🏠Home / Activiteiten / Computercursussen / Tablet- en smartphonecursussen overzicht / Android smartphone

Luisteren naar podcasts met de Android smartphone

De cursist moet gemakkelijk zijn/haar smartphone kunnen gebruiken en vlot tussen de verschillende schermen en applicaties kunnen navigeren.
Een Podcast is een audiobestand op het internet, dat je direct kunt beluisteren of downloaden. Meestal is het gesproken woord, zoals nieuwsverhalen, achtergronden en persoonlijke verhalen. Maar het kan net zo goed muziek zijn, een hoorspel of een gesproken boek. Voor elk onderwerp kan er wel een podcast bestaan of gemaakt worden. Podcasts zijn handig voor onderweg: je kunt ze downloaden op een smartphone en luisteren wanneer het je uitkomt. Op enkele uitzonderingen na zijn de meeste Podcasts gratis te downloaden en te beluisteren. Het is ook mogelijk om je erop te abonneren: nieuwe uitzendingen worden dan automatisch opgehaald.
Na een korte introductie zul je aan de hand van afbeeldingen (screenshots) de apps installeren. Je zal eveneens de instellingen leren gebruiken en ook waar en hoe de podcasts te downloaden.
De cursist brengt zijn eigen smartphone mee. De cursus is zo veel mogelijk geschikt gemaakt voor telefoons van verschillende merken en wordt gegeven met de laatste versie van het besturingssysteem. Heeft de cursist een eerdere versie van het besturingssysteem op zijn/haar toestel staan dan kunnen er verschillen zijn. Het toestel mag niet te oud zijn, d.w.z het moet nog de laatste versie van het besturingssysteem Android kunnen installeren.

Deze cursus had plaats op 12 september 2023
Lesgever: Gimmi Brussich

Copyright 2024