Wij zijn er voor jou!      
🏠Home / Activiteiten

Welzijnscursussen

Rouwen, wat is dat eigenlijk?

In een vijftal sessies laten Veerle en Bianca je kennismaken met hedendaagse rouwbegrippen en rouwmodellen. We kijken samen naar soorten verlieservaringen, secundaire verliezen en verlies op latere leeftijd.
We belichten het in verbinding (blijven) staan met jezelf, de overledene/het verlies, familie, je omgeving en staan stil bij wat je kan doen ter ondersteuning.

Lokatie: LDC Seniorama, Vanden Tymplestraat 35, 3000 Leuven
Data: dinsdag 21 en 28 november, 5, 12 en 19 december van 10 u. tot 12 u.
Prijs: € 12,5 voor de 5 sessies, de eerste dag te betalen aan Veerle
Lesgevers: Veerle Van Vlierberghe, eerstelijnspsychologe in Seniorama en Bianca Pisera, rouwcounselor en centrumverantwoordelijke Seniorama

Wil je deelnemen? Contacteer Bianca via 016 22 20 14 of bianca@seniorama.be voor een kennismakingsgesprekje.


Volzet

Zilverwijzer 

Verhoog je veerkracht en blijf je fit in je hoofd en goed in je vel voelen!

Naarmate je ouder wordt verandert er wel wat in je leven. Misschien ga je met pensioen of begin je vrijwilligerswerk, misschien krijg je kleinkinderen (of achterkleinkinderen), misschien begin je nog een nieuwe relatie of komt je partner of je beste vriendin te overlijden. En ook bij jezelf merk je dat je lichaam en geest veranderen, of dat mensen anders met je omgaan dan vroeger.
Om met al deze veranderingen en uitdagingen om te gaan kan het goed zijn je veerkracht te versterken, en daar is de Zilverwijzer op gericht. Een hogere veerkracht zorgt ervoor dat je flexibel leert omgaan met moeilijke momenten en situaties in je leven. Elk deel van deze zesdelige reeks gaat over een ander thema: hoe kijk je naar ouder worden, hoe hou je evenwicht tussen geven en nemen, hoe blijf je openstaan voor nieuwe ervaringen en contacten, hoe ga je om met verlies?
Deze cursus is gratis, we verwachten wel dat je je inschrijft en alle sessies volgt. Het is geen groepstherapie: je hoeft zelf niet te praten of iets te delen, maar je wordt wel aan het denken gezet.
De Zilverwijzer maakt deel uit van het groepsaanbod van eerstelijns psychologische zorg en wordt gegeven door Veerle, de ‘huispsycholoog’ van Seniorama.

Seniorama: woensdag van 10 tot 12 u.
Data: 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december
Aantal sessies: 6
Inschrijven bij het onthaal 016 22 20 14 of onthaal@seniorama.be, vermeld je naam, telefoonnummer en e-mailadres


De artroseleugen?

Artrose is geen onvermijdelijk noodlot van het ouder worden.
Jarenlange, geleidelijke verzuring van het organisme en onvolledige, éénzijdige bewegingliggen aan de basis van gewrichts- en spierklachten.

1. Hoe de natuur geneest
We kunnen tot op hoge leeftijd beweeglijker en pijnvrij blijven. Onze 2000-jaar oude natuurgeneeskunde toont de weg terug naar een natuurlijke levenswijze.
2. Typische ouderdomsklachten
Een verstoord zuur-base-evenwichtheeft talloze gezondheidsklachten tot gevolg. Genees en voorkom pijnlijke gewrichten en spieren, darmklachten, depressies enz.
3. Stille, verborgen ontstekingen en verouderingsprocessen gaan hand in hand en zijn oorzaak van vele kwalen. Ze blijven vaak onder de radar van de klinische geneeskunde.
Hoe kunnen we ze herkennen? Stoppen?
4. Onze afweer sterken
Corona opende ons de ogen: door onze afweer te sterken, zijn we beter beschermd tegen indringers. Met natuurlijke therapieën: o.a. het Bosbad, Kneipp-behandelingen, kruiden enz.
5. Gezond naar lichaam én geest
Slaapstoornissen, zwaarmoedigheid, nervositeit, angsten: Er is een weg naar een tevredener en gezonder ouder worden.
Alzheimer EN dementie willen we vooral voorkomen !

Code: Natuur 1
Seniorama: dinsdag van 13.30 tot 16 u.
Data: 7, 14, 21, 28 november en 5 december
Aantal lessen: 5
Prijs: € 40 – leden € 35
Lesgever: Cecilia Mariën, gezondheidstherapeut en herborist (Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg Leuven)

Max. aantal deelnemers: 10


Copyright 2023